enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu: “Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz”

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz
22 Nisan 2022 10:43 | Son Güncellenme: 22 Nisan 2022 10:55
A+
A-

elediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi iftar programında yaptığı konuşmada belediye çalışanlarına teşekkür etti, Atıksu Arıtma Tesisi’nin önemine değindi ve birlik beraberlik içerisinde şehrin tüm sorunlarının çözüleceğini vurgulayıp, “Kastamonu sevdalıları olarak şehrimizi birlikte güzelleştireceğiz” dedi.

Kastamonu Belediyesi ailesi önceki gün akşam Grandmoni Altın Salon’da düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, çalışanlar ve basın mensuplarının bulunduğu iftar programında Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu önemli açıklamalar yaptı.

Pandemi süreci başta olmak üzere sahada özveriyle çalışan tüm personeline teşekkür eden Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, şehrin eski olan alt yapısının değişimi için IPA 3 programı kapsamında ciddi bir girişiminin olduğunun da altını çizdi.

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz

Üretim, Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu konuşmasında şunları söyledi:

BELEDİYE HER YERDEYDİ

Pandemi sürecinin ardından bugünlere geldik. Çok şükür belediyemizin bütün birimleri bir arada. Amirinden memuruna, işçisinden aşçısına kadar herkes bugün burada. Tabi seçimlerin hemen ardından pandeminin başlaması dolayısıyla böyle geniş katılımlı bir daveti ilk defa yapıyoruz. Üç yıllık bir dönemi geride bıraktık. Bu süreçte de belediye her yerdeydi. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle tüm dünyayı içerisine alan salgın sürecinde bizim belediyemiz Türkiye’deki ilk vakanın görülmesinden 15 gün önce çalışmalarına başladı. Otogardan başlayan, okulları ve camileri içerisine alan çok geniş çaplı bir dezenfeksiyon işlemine başlamıştık. Ülkemizde salgının ilk pik yaptığı dönemi çok rahat atlatmıştık. Tabi dezenfeksiyon işlemini yapan kardeşlerim hastalanma pahasına o dönemi çok ciddi özveri göstererek geçirdiler. Yine belediyeyi ilk devraldığımızda temizlik hizmetlerinde TYP’nin bitmesiyle birlikte kısa süreli bir problem yaşadık. Arkadaşlarımız burada da iki kişilik çalışarak eksikliği hızla giderdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle sahada olan kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz

BU ŞEHİR ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR

Şehir her geçen gün büyüyor. Ben Kastamonu’ya geldiğimde şehrin nüfusu 55 binlerdeydi. Şimdi il merkez nüfusumuz 125 bini geçti. Bu ne demek? Eski alt yapıyla iki kat kalabalığa hizmet vermek demek. Özellikle KASKİ birimimiz sıkıntı yaşıyor. Basınçlı su verdiğimizde borular patlıyor. Basıncı düşürdüğümüzde yüksek kesimlere su çıkmıyor. Bu problemi çözmek için önceki gün gece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bir görüşme sağladık. IPA 3 kapsamında şehrimizin alt yapısını yenilemek ile ilgili girişimimiz oldu. İller Bankası Genel Müdürümüz ile de bir görüşme yaptım. Salgın ve global ekonomik krizden dolayı IPA 3 projelerinin bir bekleme süreci var.  inşallah bu süreci hızla atlatırız alt yapıyla ilgili yapmak istediklerimizi biran önce hayata geçiririz. Çünkü bu şehir çok daha fazlasını hak ediyor. Biz birlikte güçlüyüz. Birlikte olursak üstünden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Geleceğine daha güvenle bakabilmenin yolu da herkesin işini severek yapması ve işine dört elle sarılmasından geçiyor. İnşallah sorunları birlik ve beraberlik içerisinde çözerek ilerleyeceğiz. Kastamonu o eski güzel günlerine kavuşacak.

PANDEMİ TOPRAĞIN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU ÖĞRETTİ

Pandemi bize toprağın ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. Bizler yaklaşık 5 Milyon TL’lik bir projeyle tam otomasyonlu seraları Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz yerleşkesine kurduk. Sulama dahi yağmur suyundan gerçekleştiriliyor. Bundan böyle gördüğünüz çiçeklerin büyük bölümünü üretir hale geldik. İnşallah bu sene geçtiğimiz iki yılda dağıttığımız 100 fideyi tek seferde dağıtacağız. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel miraslardan bir tanesi de toprak sevgisidir. Vatan, millet, bayrak sevgisi kadar önemli olan bu hususu çocuklarımıza aşılamamız lazım. Üretmeyen her toplum dışa bağımlı hale geliyor. Onun için üreteceğiz, üreteceğiz, üreteceğiz. Bunu birlikte başaracağız.

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz

Kastamonu Sevdalıları Olarak Şehrimizi Birlikte Güzelleştireceğiz

BİRLİKTE DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPMANIN AZMİNDE VE KARARLILIĞINDA OLALIM

Belediyemiz çok büyük bir belediye. Binin üzerinde çalışanımız var. Şunu sizlere gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hiç kimseye karşı önyargım yok. Biz birlikte daha güzel şeyler yapmanın azminde ve kararlılığında olalım. Her türlü sıkıntınınız da kapım herkese açık. Benim tek isteğim devlet makamına asgari saygı ve işinizi en iyi şekilde yapmanız. Ben konuşurken kimseyi kırmadan konuşmaya dikkat ediyorum. Onun için değerli arkadaşlar karşılıklı iyi niyetle şehrimize daha fazla hizmet edebilmek adına çalışmalarımızı arttıracağız. Eksiklikleri hızla gidereceğiz ve yapmak istediklerimizi yapacağız.

Örneğin Tosya yolunda 30-40 milyon TL’lik alt yapı yatırımı yaptık. Hiç alt yapısı olmayan bir Tosya yolundan alt yapısı tamamlanmış bir Tosya yoluna dönüşüyor.

ATIKSU ARITMA BUGÜN 400 MİLYON TL

Şehrimizde galiba kıymeti çok fazla anlaşılmayan bir diğer proje Atıksu Arıtma Tesisi. Bu projeyi bugün yapmaya kalksak 400 Milyon TL’yi bulur. Bu şehrin yaklaşık 30 yıllık rüyasıydı. Atıksu ile Germeç’e kadar olan tarlalar sulanıyordu. Bu su ile sulanan ürünleri biz evlerimizde yiyorduk. Şimdi Türkiye’nin ilk üç arıtma tesisinden biri Kastamonu’ya kuruldu. Üç fazlı bir arıtma tesisi… Günde de 8 ton bize katı atık veriyor. Bu katı atık 1800 kalorilik bir atık. Kömürün 1200 kalori olduğunu düşünürsek 1800 kalorilik 8 ton yakıt elde edeceğiz. Dere yatağından artık tertemiz su akacak. Bu küçük bir şey değil. İnşallah IPA 3 kapsamında içme suyu alt yapısını da çözüme kavuşturacağız. Bunu da yaparsak şehrin 50 yıllık rüyasını gerçekleştirmiş olacağız. Bunu başardığımızda şehrimizin önümüzdeki 50 yılında alt yapı sorunu diye bir gündemi olmayacak. Birbirimize güvenelim, ellerimizden sımsıkı tutalım her şey Kastamonu için.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.