enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü’de “Parmak izi alacağız” diyen sahte jandarma yaşlı kadını dolandırdı!

Taşköprü’de “parmak izi alacağız” diyerek yaşlı kadını dolandırmaya çalışan sahte jandarma, JASAT’tan kaçamadı.

Taşköprü’de “Parmak izi alacağız” diyen sahte jandarma yaşlı kadını dolandırdı!
27 Temmuz 2022 11:52
A+
A-

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde kendisini jandarma personeli olarak tanıtan ve Obrucak köyünde yaşayan 45 yaşındaki S.A. isimli yaşlı kadını ailenin parmak izlerini alacağını söyleyerek altınlarını dolandırdılar.

Kolundaki altınları çıkartan ve evdeki ziynet eşyaları alan şüpheli, hızla Obrucak köyünden uzaklaştı. Bir süre sonra durumu eşine anlatmasıyla dolandırıldığını anlayan S.A., 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulundu.

İhbar üzerine harekete geçen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT (Jandarma Dedektifleri), S.A.’nın ifadesini alarak şüphelinin peşine düştü. Ekipler tarafından yapılan ilk incelemelere göre, S.A.’yı dolandıran şahsın S.T. olduğu belirlendi. JASAT ekipleri, hızlı bir şekilde hareket ederek Kastamonu’da il merkezinde kaçmaya çalıştığı sırada şüpheli S.T.’yi altınlarla birlikte kıskıvrak yakaladı. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan S.T., karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı.

Yaşlı kadını dolandıran zanlının üzerinde çıkan 1 adet bilezik, 1 adet altın bileklik, 1 adet tek altın küpe, 2 adet altın yüzük ve 1 adet altın zincir 45 yaşındaki S.A. isimli kadına tutanak karşılığında teslim edildi.

Jandarmanın altınları bulduğunu ve kendisine getirdiğini söyleyen S.A., “Altınları evimize kadar getirdi bize teslim etti. Allah’a şükür altınların hepsi var. Jandarmaya çok çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan binlerce kez razı olsun. Devletimize Allah zeval vermesin. Onlar olmasa bizler burada rahatlıkla nasıl yaşayabiliriz. Altınlarımı getirenlerin eline koluna sağlık, Allah’ım ayaklarına güç kuvvet versin. Uzun ömürler versin devletimize, jandarmamıza” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.