enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Apple – iOS 16’da mesaj göndermeyi iptal etme

Apple – iOS 16’da mesaj göndermeyi iptal etme nasıl yapılır? İşte çok kolay yöntemi…

Apple – iOS 16’da mesaj göndermeyi iptal etme
27 Temmuz 2022 11:36 | Son Güncellenme: 27 Temmuz 2022 10:57
A+
A-

Kaç kez yanlış alıcıya mesaj gönderdiniz veya otomatik düzeltme bir kelimeyi değiştirdiniz ya da o anın sıcağında gönderdiğiniz şeyden pişman oldunuz? Artık iOS 16 ile iMessage’a gönderdiğiniz mesajı 15 dakika içinde düzeltebilir veya geri alabilirsiniz. Nasıl;

Gönderdiğiniz metni düzenlemek için uzun basarak mesajı seçin ve   beliren menüden Düzenle’yi seçin. Son olarak, değişikliği uygulamak için mavi onay işaretini seçin. Alıcı, mesajın düzenlendiğini görecek, ancak düzenleme geçmişini göremeyecektir.

Gönderdiğiniz mesajı iptal etmek için aynı işlemi uygulayın ancak bu sefer  Göndermeyi Geri Al’ı seçin  , mesaj kaybolacaktır. Alıcı, mesaj göndermeyi iptal ettiğinize dair bir bildirim görecektir.

  • 15 dakika sonra Düzenle ve Göndermeyi Geri Al seçeneklerinin görünmeyeceğini unutmayın. Ayrıca, yalnızca mavi baloncuklar için çalışır, yani yeşil baloncuklar (SMS) için değil, iPhone’lar arasındaki iletişim.

Dikkat! Alıcı ayrıca iOS 16, iPadOS 16 veya macOS Ventura çalıştırıyor olmalıdır. Şimdilik, en azından iOS 16 beta sürümündeyken, özellik eski iOS sürümleriyle çalışmaz ve alıcı, mesajınızı artık size gösterilmese bile görür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.