enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü’de En İyi Sarımsak, Buzağı ve Kuzu Yarışmaları Düzenlendi

Taşköprü Belediyesi tarafından 34.’sü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında “En İyi Sarımsak Üreticisi”, “En İyi Buzağı Yetiştiricisi” ve “En İyi Kuzu Yetiştiricisi”ni seçme yarışmaları düzenlendi.

Taşköprü’de En İyi Sarımsak, Buzağı ve Kuzu Yarışmaları Düzenlendi
19 Ağustos 2022 20:27 | Son Güncellenme: 19 Ağustos 2022 20:29
A+
A-

Taşköprü Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşen yarışmaya Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Emin Çınar, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rıdvan Uçar, Taşköprü Tarım ve Orman Müdürü Mehmet İpek, Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Taşköprü Sarımsağı 70 Derde Devadır”

Programın açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, sarımsağın Taşköprü için olmazsa olmaz olduğuna değinerek Taşköprü sarımsağının uzun raf ömrü ve benzersiz aroması ile diğer sarımsaklardan daha değerli olduğunu belirtti. Taşköprü Sarımsağının sadece Taşköprü’de üretilen sarımsaklarla yarışabileceğini belirten Çatal, 70 derde deva olan Taşköprü sarımsağının hak ettiği yere gelmesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Taşköprü’de En İyi Sarımsak, Buzağı ve Kuzu Yarışmaları Düzenlendi

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal ise Taşköprü Sarımsak Festivali’nin 34 yıldır en iyi yerlere geldiğini belirterek festivalin ilçenin tanınmasına ve Taşköprü sarımsağının hak ettiği yere gelmesinde büyük yeri olduğunu ifade etti.

En iyi sarımsak Donalar köyünden

Sarımsakların yer aldığı yarışmada 62 numaralı sarımsağı ile Donalar köyünden Hüseyin Güler birinci, 61 numaralı sarımsağı ile Alatarla köyünden Ömer Ulu ikinci, Akdeğirmen köyünden 13 numaralı sarımsağı ile Yunus Çelik üçüncü, 39 numaralı sarımsağı ile Donalar köyünden Cuma İnce dördüncü, 43 numaralı sarımsağı ile Donalar köyünden Bayram Tozan beşinci ve oldu.

 

En iyi Kuzu Yetiştiricisi Ağcıkişi Mahallesinden

2022 yılının en iyi Kuzu Yetiştiricisi Yarışması’nda ise 7 numara ile yarışan Ağcıkişi Mahallesinden Şaban İnce birinci, 1 numara ile yarışan Beyköyünden Fehmi Kaba ikinci, 8 numara ile yarışan Armoni Çiftliğinden Kamil Aytekin üçüncü oldu.

 

En iyi Buzağı Yetiştiricisi Ağcıkişi Mahallesinden

En iyi Buzağı Yetiştiricisi 2 numara ile Ağcıkişi Mahallesinden Ümran Çamcı birinci, 1 numara ile Çaylaklar köyünden Selim Ergün ikinci, 6 numara ile Orta Köyünden Mehmet Semerci oldu.
Dereceye giren üretici ve yetiştiricilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.