enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kırışıklıklar Nasıl Geçer? (Yüzdeki Kırışıklıklardan Doğal Yollarla Kurtulmanın 5 Basit Yolu)

Kırışıklıklar cildin nem ve elastikiyet eksikliğinden kaynaklanır. Bu, esas olarak yaşlanma ve bazı çevresel faktörler nedeniyle olur.

Kırışıklıklar Nasıl Geçer? (Yüzdeki Kırışıklıklardan Doğal Yollarla Kurtulmanın 5 Basit Yolu)
19 Ağustos 2022 19:57
A+
A-

İster kıyafetlerinizde olsun, ister yüzünüzde kırışıklıklar hoş görünmeyebilir! Kırışıklıkların başlangıcı, muhtemelen kimsenin görmek istemediği tek şey. Kırışıklıklar cildin nem ve elastikiyet eksikliğinden kaynaklanır. 

Bu, esas olarak yaşlanma nedeniyle olur, ancak bazı çevresel faktörlerin de oynayacağı bir rol vardır. Güneşe maruz kalma, kirlilik, sigara içme veya beslenme eksiklikleri yüzünüzdeki kırışıklıklardan sorumlu olan bazı faktörlerdir.

1. Limon suyu

Bu C vitamini açısından zengin meyve, kırışıklıkları doğal olarak tedavi etmenin harika bir yolu olabilir. Sadece biraz limon dilimleyin ve suyunu ince çizgilerinize sıkın ve her yerine masaj yapın. Limonun asidik özellikleri cildinizin daha parlak görünmesine yardımcı olacak ve kırışıklıkları da azaltacaktır. Porsiyonlara dikkat edin, fazla limon cildinize zarar verebilir.

2. Muz

Daha sağlıklı bir diyetten bahsettiğimizde, bu besleyici yiyecekleri yemekten çok daha fazlasıdır. Besleyici özellikleri kırışıklıkların nedenleriyle savaşır. 

3. Zeytinyağı

Zeytinyağı, kırışıklıklar için başka bir doğal ve etkili ev ilacıdır. Tek yapmanız gereken yatmadan önce cildinize bu yağdan birkaç damla masaj yapmak. Şimdi bir havluyla temizleyin. Yumuşacık ve esnek bir cilde uyanacaksınız.

4. Ananas

Ananas, cildiniz için birçok fayda sağlayan enzimlere sahiptir. Bu enzimler cildin elastikiyetini, nemini arttırır ve ölü deriyi de yok eder. Lifler, antioksidanlar açısından zengindir ve cilt sağlığını da artırır. Tek yapmanız gereken biraz ananas dilimini doğrudan cildinize sürmek ve 20 dakika bekletin. Kuruduktan sonra soğuk suyla yıkayın.

5. Su iç

Cildinizi kırışıksız tutmanın en kolay yollarından biri bol su içmektir. Cildi nemli tutmanın ve aynı zamanda nemi korumanın en iyi yoludur. Cildinizi kırışıksız tutmak için her gün iki litre su için.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.