enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tartışmalı Hayvan Barınağı Kapatıldı

Kastamonu Taşköprü ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde barınakta bulunan hayvanların bakımsızlığı ve aç bırakılmasıyla ilgili iddialarla gündeme gelen Taşköprü  Hayvan Barınağı, TOKİ sakinlerinden de gelen şikâyet nedeniyle kapatıldığı bildirildi 

Tartışmalı Hayvan Barınağı Kapatıldı
4 Ocak 2022 16:58
A+
A-

Konuyla ilgili Taşköprü Belediyesinden yapılan açıklama yapıldı.

İşte  o açıklama…

Taşköprü Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı, TOKİ konutlarının hizmete girmesi ve vatandaşlardan gelen başvurular nedeniyle kapatıldı.

Taşköprü Belediyesi bünyesindeki Geçici Hayvan Barınağı, TOKİ konutlarının ev sahiplerine teslim edilmesinin ardından TOKİ’ye yakınlığı nedeniyle gelen şikâyet dilekçeleri nedeniyle kapatıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Geçici Hayvan Barınağının yerleşim alanında kalması ve TOKİ konutlarının teslim edilmesiyle TOKİ sakinlerinin Pulcular Mahallesi Muhtarlığı ile birlikte belediyemize yazılı dilekçelerinden kaynaklı olarak, aynı zamanda geçici hayvan barınağının ruhsatı olmaması ve yapıldığı dönem itibariyle mera arazisi olması nedeniyle ruhsat alınmasının mümkün olmaması nedeniyle kapatıldığını kaydetti.


“Barınakta bulunan sokak hayvanlarının bakımı ve beslemesi yapıldıktan sonra 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve buna bağlı yönetmelik gereği alındığı doğal ortamına bırakılmıştır” diyen Başkan Çatal, “Daha modern ve hayvanseverlerin gelip rahatlıkla besleme yapabilecekleri gerekse vatandaşlarımızın memnun kalacakları bir doğal yaşam ortamı yapmak için Hazine arazisinden yer tahsisi hususunda girişimde bulunduk. En kısa zamanda yeni ve modern “Doğal Yaşam Ortamı”nı hizmete geçireceğiz” dedi.

Çatal ayrıca; “Vatandaşlarımızdan isteğimiz yeni “Doğal Yaşam Ortamı” faaliyete geçene kadar ilçemize köylerden veya çevre bölgelerden sokak hayvanı bırakmamaları. Gerek halkımızın huzuru ve sağlığı, gerekse yaşam hakkı olan sokak canlılarımızın sağlığı bizler için önemli” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.