enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tarihteki En Acımasız İdam Cezası Yöntemleri

Türkiye’de en son idam edilen kişi kimdir? Osmanlı’da idam nasıl yapılır? İdam cezası neden sabaha karşı? İdam yerine ne kullanılır? Elektrikli sandalye acı verir mi? İdam dinimizce uygun mu? Kastamonu haber ekibimizden İsmail Demir araştırıp derledi…

Tarihteki En Acımasız İdam Cezası Yöntemleri
21 Aralık 2023 15:31
A+
A-

Tarihte cezalar çoğu zaman bugün olduğundan çok daha acımasızdı. Günümüzde olduğu gibi insan haklarının yaygın olmadığı hayatın daha çetin ve sert olduğu günlerde tarih inanılmaz idam yöntemlerine tanık oldu. Kastamonu Haber olarak bu yöntemleri sizler için derledik. İşte tarihteki en acı verici idam yöntemleri…

 

  • Kaynar suya atmak

Dev bir kazanda bir adamın pişirildiğini hayal edebiliyor musunuz? Aklınıza hababam sınıfında Kemal Sunal’ın kazandaki sahnesi gelebilir ama işler gerçekte öyle insaflı ve komik olmadı. Bu ceza çok yaygın olmasa da kesinlikle en acımasız infaz yöntemlerinden biridir. İngiltere’de 1500’lü yıllarda bu yasal bir cezalandırma yöntemiydi ve kurban kaynar suya, yağa veya katrana batırılıyor ve kazanın altındaki ateş ancak sanık 10 dakika hareketsiz kaldıktan sonra söndürülüyordu.

 

  • Çarmıha germek

Bu yöntem sanığın uzun süre acı verdiği için  en korkunç infaz yöntemlerinden biriydi. Milattan önceki 4. yüzyıldan beri, çoğunlukla Kartacalılar, Persler ve Romalılar tarafından uygulandı. Bu idam yöntemi için mahkum tahta bir haca ellerinden ve ayaklarından çıplak bir şekilde çivilenir ve o şekilde can verene kadar günlerce haftalarca herkese ibret olması için meydanda bekletilirdi.

  • Derisini yüzmek

En az medeni işkence ve infaz yöntemlerinden biri Orta Çağ’dan kalma bu yöntemdir. Burada, yaşayan mahkumların derisinin büyük bir kısmını bıçaklarla yüzülürdü, bu mahkumlar daha sonra enfeksiyondan ölürdü veya bir lütuf olarak yaşarlardı ama daha sonra bu acılara dayanamayarak kendileri boyunlarının kesilmesini kurtuluş olarak kabul ederdı. Birçok yerde halkın geri kalanına ibret olması için derisi yüzülen kişi halkın görücüsüne çıkardı.

  • Sakat bırakmak

Bu, insanlık tarihindeki en ağır ceza biçimlerinden biridir ve hırsızları ve zina yapanları cezalandırmak için kullanılmıştır. Bu işlem, kurbanın birkaç ya da hemen hemen tüm hayati organlarının teker teker vücuttan, çoğunlukla da karın boşluğundan çıkarılmasını sağlayacak şekilde yapılıyordu. İngiltere, Hollanda, Belçika ve Japonya’da daha çok yaygındı. Japonya’da aynı zamanda “seppuku” adı verilen samuray intiharının ritüel bir yolu haline geldi.

Orta Çağ’ın sonlarında, bu yöntem sadece öldürmek için değil, aynı zamanda küçük, aç bir hayvanın yardımıyla insanlara işkence yapmak için de kullanılıyordu; Yaşayan bir kurbanın açık karnına yerleştirilen fare oradan vücuda girerek kurbanı canlı canlı yerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.