enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Spotify’ı Daha İyi Kullanmak İçin 5 İpucu

Spotify, en iyi müzik akışı hizmetlerinden biridir. bu yüzden milyonlarca insan onu kullanır – ancak kaçımız müzik akışı hizmetinin en iyi özelliklerini gerçekten biliyor?

Spotify’ı Daha İyi Kullanmak İçin 5 İpucu
13 Ağustos 2022 13:31
A+
A-

Spotify, kullanımı o kadar basit ki, bir şarkıyı aramak, dinlemek ve Spotify’ın arayüzünde gömülü olan daha gelişmiş ancak kullanışlı özelliklere asla gerçekten dalmak neredeyse çok kolay.

Ve bu, çoğumuzun Spotify’dan en iyi şekilde yararlanamadığı anlamına geliyor – ister ücretsiz sürüm ister Spotify Premium olsun. Spotify üyeliğinizden daha fazlasını elde etmenize yardımcı olmak için, çoğumuzun hizmeti kullanırken yaptığı 9 hatayı inceledik. Mükemmel özellikleri kaçırmaktan, belki de bilmediğiniz, hayatı kolaylaştıran akıllı numaralara kadar çeşitlilik gösterirler.

Neyi farklı yapacağınızı öğrenin ve en sevdiğiniz müzik akışı hizmeti, ister evde hoparlörlerden dinleyin, ister hareket halindeyken en iyi kablosuz kulaklıklardan bazılarını dinleyin, gelecekte daha da kullanışlı hale gelecektir .

1. Ortak bir çalma listesi oluşturun

İşbirlikçi çalma listeleri çok eğlencelidir. Arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle çalma listelerini paylaşmaya yönelik modern karışık liste zihniyetini ortadan kaldıran işbirlikçi bir çalma listesi, diğer kişinin çalma listenize şarkı ekleyebileceği ve onu hoş bir ilgi paylaşımı haline getirebileceği anlamına gelir. 

Kurulumu da inanılmaz kolay. Tek yapmanız gereken çalma listesi seçenekleri menüsünü açmak (masaüstünde sağ tıklayın; telefonda Seçenekler menüsünü bulun) ve Ortak çalma listesi’ne basın. Oradan çalma listesini birisiyle paylaşabilir ve sanki kendi koleksiyonuymuş gibi şarkı ekleyebilirler. 

En yeni ve en iyi müzikleri paylaşırken, mesafeler konusunda bölünmüş ve bir şekilde birlikte hissetmek isteyenler için özellikle hoş bir fikir. Spotify’ın en iyi yanlarından biri ve kullanmıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz.

2. Daily Mix çalma listelerini yok saymayın

Kendi müziğini bulmaya kendini çok mu kaptırdın? Spotify’ın size sağladığı birçok Daily Mix çalma listesini unutmayın. 

Spotify’ın beğeneceğinizi düşündüğü tüm müzik türlerini bir araya getiren bariz Daily Mix çalma listesinin yanı sıra, ilgi alanlarınızla alakalı olması gereken müzik ve haberleri bir araya getiren Daily Drive da var. Alternatif olarak, dikkat, sakinleştirici egzersizler ve tahmin ettiğiniz gibi seveceğinizi düşündüğü müziğe odaklanan Daily Wellness var. 

Hangisini seçerseniz seçin, minimum çabayla ufkunuzu genişletmenin iyi bir yoludur. 

Spotify'ı Daha İyi Kullanmak İçin 5 İpucu

3. Çevrimdışı dinlemeyi unutmak

Bu, buraya eklediğimiz tek Spotify premium ipucu, ancak sürekli bağlı olmaya alışkınsanız, Spotify premium üyeliğiyle çevrimdışı dinleyebileceğinizi unutmak şaşırtıcı derecede kolay

Muhtemelen reklamlardan kaçınmak için abone ol düğmesine basmış olsanız da (anlıyoruz), diğer büyük avantaj, çevrimdışı dinlemek için müzik indirebilmektir. 

Veri planları akıllı telefonlar için giderek daha cömert olsa da, bazen işe gidip gelirken veya yolun dışında bir yerde yürüyüş yaparken olduğu gibi sinyali alamazsınız. Bir yolculuğun ne zaman sinyalsiz bir bölgeye girmenize neden olacağını asla bilemezsiniz, bu yüzden yakalanmanız durumunda sıraya dizilmiş bazı çevrimdışı eğlenceleriniz olduğundan emin olun.

4. Çapraz geçişten kaçınma

Rossfade, şarkılar arasında bir geçiş eklendiği anlamına gelen gizlenmiş kullanışlı küçük bir özelliktir. Standart bir albümü kendi başınıza dinlerken bu çok büyük bir sorun değil, ancak karışık bir çalma listesi olan partiler ve diğer sosyal ortamlar için idealdir.

Tercihler’e bakarak ve ardından Gelişmiş Ayarları Göster’i tıklatarak ve Crossfade’i açarak bulun. Küçük ama son derece kullanışlı bir ince ayardır.

Spotify'ı Daha İyi Kullanmak İçin 5 İpucu

5. Bir çalma listesinin nasıl kurtarılacağını bilmemek

Yanlış çalma listesini yanlışlıkla sildiniz ve şimdi özenle seçilmiş 200 parçadan oluşan bu seçimi kaybettiğiniz için kafanız karıştı mı? Spotify, sil tuşuna bastığınızda işlemin geri alınamayacağını söyleyebilir, ancak çalma listesini kurtarmak aslında mümkündür.

Silinen her çalma listesi 90 gün boyunca sistemde kalır, böylece hatanızı geri almak için biraz zamanınız olur. 

Spotify web sitesinde hesabınıza giriş yapın, ardından Çalma Listelerini Kurtar’a tıklayın. Oradan, yakın zamanda sildiğiniz tüm çalma listelerini görebilirsiniz. Geri Yükle’yi tıklamak onu hayata döndürür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.