enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Spor Dünyası Galatasaraylı Osimhen’in Attığı Olağanüstü, Enfes, Estetik ve Akrobatik Röveşata Golünü Konuşuyor: Peki Röveşata ne demek?

Galatasaray, Antalya deplasmanında hiç zorlanmadan 3 gol atarak 3 puanı aldı ve yoluna lider olarak devam etti. Geceye Osimhen’in attığı röveşata golü damga vurdu? Peki röveşata ne demektir?

Spor Dünyası Galatasaraylı  Osimhen’in Attığı Olağanüstü, Enfes, Estetik ve Akrobatik Röveşata Golünü Konuşuyor: Peki Röveşata ne demek?

Galatasaray’ın golleri süper golcüleri Maura İcardi 2 ve Victor Osimhen’den geldi. Victor Osimhen’in son dakikalarda attığı röveşata golü Türkiye, Avrupa ve Dünya futbol yorumcuları tarafından olağanüstü, muhteşem, süper, Esretik, Akrobatik, Enfes ve inanılmaz bir gol olarak gösteriliyor. Yayıncı kuruluş Bein Sport Osimhen’in röveşata golünü tam 12 açıdan gösterdi. Ayrıca trübün çekimleride golün ne kadar muhteşem bir gol olduğunu anlatıyor. Victor Osimhen’in golünün, Puscas golüne aday gösterileceği belirtiliyor.

Osimhen’in attığı röveşata golünden sonra çok konuşulan, sıkça kullanılan, herkesin diline pelesenk olan “Röveşata” ne demek?

Röveşata kelimesi dilimize İtalyaca’dan geçmiştir.
İtalyanca “rovesciata” olan kelimenin sözcük anlamı “tepetaklak/alt üst etmek”tir.

 

FUTBOL DÜNYASI OSİMHEN’İN RÖVEŞATA GOLÜ İÇİN NE DEDİLER?

      Ömer Reşit Kükner: Röveşata kelimesi dilimize İtalyaca’dan geçmiştir.
İtalyanca “rovesciata” olan kelimenin sözcük anlamı “tepetaklak/alt üst etmek”tir.

Tepetaklak etmek…
Altüst etmek…
Tıpkı pusuda bekleyenlere Osimhen’in yaptığı gibi.

Galatasaray’ın süper starı ve çocukların ve taraftarların sevgilisi Mauro Icardi ise Osimhen’in golü için GS TV’ye: “Osimhen’in golü esnasında bacağıma buz koyuyordum, ayağa kalkamadım ama alkışlayarak destek oldum. Takım için herkesin gol atması önemli. Osimhen sürekli çalışmasıyla kendisini gösteriyor. Bunları hak ediyor.”

Eski Milli Futbolcu ve Yorumcu Nihat Kahveci: “Osimhen, bu nasıl röveşata golü abi? Ya top aşağıda falan değil, en üst noktadayken vuruyor. Ben bir daha attığım gollerle ilgili hiçbir şey konuşmayacağım. ‘Ben şuradan vurdum gol oldu’ falan yok bir daha…”
“Ben de forvet oynadım, arada güzel gollerim de oldu ama bu nasıl bir röveşata golü?”

GOAL: Victor Osimhen, röveşata golünde 3.5 metre yükselerek Ronaldo’nun Juventus’a attığı röveşata golünü geçti ve rekor kırdı.

 İtalia Tutto Sports: “Galatasaray’ın ölümcül silahı Victor Osimhen Marstan röveşata gölüne sahip olan ilk oyuncu olarak tarihe geçti”.

Nevzat Dindar: Dünya basınına ya laptop şovuyla konu olursunuz ya da Icardi ve Osimhen gibi isimlerin fantastik golleri ile!

Galatasaray Futbolcusu ve maçın yıldızı Roland Sallai: “İnanılmaz bir gol. Bu adam özel bir insan. Gerçekten onu anladık.”

Muhteşem Röveşata golün sahibi Victor Osimhen ise: “Mauro çok büyük bir insan. O da böyle goller atmıştır ve ne kadar efor gerektirdiğini de biliyor. O yüzden beni tebrik ediyor olması çok kıymetli. Saha içinde de dışında da karşılıklı ilişkimiz var. İkimiz de birbirimizi çok seviyoruz. İkimiz de birbirimize çok saygı duyuyoruz. Partiye ben geç kaldım diyebiliriz. Mauro iki senedir burada inanılmaz goller atıyordu ben de geldikten sonra şimdi çok farklı şeyler yaratabileceğimize inanıyorum.”

Ömer Reşit Kükner: Victor Osimhen’in maçtan sonraki olağanüstü röportajı. İlk pozisyonda da röveşataya kalkmayı düşündüm ancak faul olurdu, geri çekilerek rakibin yere düşmesini sağladım ve kendimi boşa çıkarıp vurdum diye. Oyun zekası için çerçeveletip duvara asılacak bireysel futbolcu taktik analizi

Eski Beşiktaşlı ve Yorumcu Batuhan Karadeniz:

“Bizim ligimiz artık bir çığır atladı. Önceden Batuhan Karadeniz’i izliyordun şimdi Osimhen’i izliyorsun.”

Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza: “İcardi çıkıyor, Osimhen giriyor. Real Madird’de böyle forvet hattı yok. Galatasaray bu lige fazla bir takım.”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk:

“Osimhen muhteşem bir gol attı. Top sekti, havaya kalktığı anda ‘Bunu kaçırmaz’ dedim.

Eray Can Gencer: Victor Osimhen, Cristiano Ronaldo’ya ait olan sıçrama rekorunu 2022-2023 sezonunda Napoli’nin Spezia’ya karşı oynadığı maçta kırdı.

Osimhen, bu maçta 2.58 metreye sıçrayarak Serie A tarihine geçmiştir.

Victor Osimhen: “İnanılmaz bir goldü. Bu golü hocamıza armağan ediyorum bu gün onun doğum günüydü.”

 

#Galatasaray #Osimhen #İcardi #Röveşata #Futbol #Puscas #Muhteşem #Gol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.