enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliklere 3 Yeni Genelge

Gelen son dakika haberi bilgisine göre, İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine trafik kazalarının önlenmesine yönelik yol haritasını kapsayan 3 genelge gönderdi.

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliklere 3 Yeni Genelge
16 Temmuz 2021 08:14
A+
A-

Son dakika…  İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama göre, Türkiye’nin, 2021-2030’da trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının yüzde 50 azaltılması, 2050’de sıfır can kaybı hedefine yönelik çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, illere, trafik kazalarının önlenmesine yönelik yol haritasını içeren “kısa”, “orta” ve “uzun” vadeli planları kapsayan “Trafik Kazalarını Önleme Planı”, “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” ve “Motosiklet Kazaları” konulu 3 genelge gönderdi.

Genelgelerle, trafik kazalarına bağlı can kayıplarının önüne geçilmesinde etkin, yoğun denetimlerin yanı sıra emniyet kemeri ve kask kullanımı, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmasının önemi vurgulandı.

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan Valiliklere 3 Yeni Genelge

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliklere 3 Yeni Genelge

“TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME PLANI” KONULU GENELGE

Valiliklere gönderilen “Trafik Kazalarını Önleme Planı” konulu genelgeye göre, emniyet/jandarma trafik sorumluluk alanında Kurban Bayramı tatilini de içine alacak şekilde, vali ya da görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında polis, jandarma, ulaştırma, belediye, sağlık, milli eğitim, tarım ve orman ile ilgili diğer birim temsilcilerinden oluşturulacak komisyon tarafından 180 günlük “Trafik Kazalarını Önleme Planı” hazırlanacak. Planlarla, “aşırı hızla mücadele”, “emniyet kemeri ve kask kullanımı”, “yaya önceliği”, “motosiklet/motorlu bisiklet kullanımı” ve “cep telefonu kullanımı” gibi konularda il sınırları içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak trafik güvenliğinin artırılması hedeflenecek.

 

Bu yılın ilk 6 ayı ile 2020’nin aynı dönemi karşılaştırılarak trafik kazalarına sebep olan ihlallerin gerçekleştiği yerler ve ihlalin türü, bu ihlaller nedeniyle meydana gelen kazaların oluş türleri, zamanları ve sürücü kusurları gibi bilgilere dayalı analizler yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.