enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Geliyor (Kastamonu Hava Durumu)

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle hafta boyunca azalarak bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor. Kastamonu ve ilçelerinde; Kar yağışının ve soğuk havanın 14 Marta kadar devam etmesi tahmin ediliyor.

Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Geliyor (Kastamonu Hava Durumu)
8 Mart 2022 09:55 | Son Güncellenme: 8 Mart 2022 16:17
A+
A-

“MART KAPIDAN BAKTIRIR KAZMA KÜREK YAKTIRIR”

Kastamonu: Genellikle bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların, bölgemizin kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, kıyıya yakın yüksek kesimlerde ve bölgemizin iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Kesimlerde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren kuzey ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Üç büyük kentimizde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumları ile sıcaklık değerleri şu şekildedir:

Ankara: Yağışların, hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur, 09.03.2022 (Çarşamba) günü akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde hafta boyunca aralıklarla etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, 08.03.2022 (Salı) gününden itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Haftanın ikinci yarısında gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 2 ilâ 3 derece dolayında olması bekleniyor.

İstanbul: Hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, 09.03.2022 (Çarşamba) günü yüksek kesimlerde, 10.03.2022 (Perşembe) günü il genelinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönerek, önümüzdeki hafta başına kadar zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarının, İstanbul’un güneyinde orta kuvvette, kuzey ve yüksek kesimlerinde ise yer yer yoğun olacak şekilde örtü yapması bekleniyor. Kademeli olarak azalacak olan hava sıcaklıklarının, hafta ortasından sonra mevsim normallerinin 6 ilâ 8 derece altına düşmesi bekleniyor. Haftanın ikinci yarısında gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 3 derece dolayında olacağı tahmin ediliyor.

İzmir: Yağışların, 10.03.2022 (Perşembe) gününe kadar aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların, 09.03.2022 (Çarşamba) gününden itibaren hissedilir derecede (6 ilâ 8 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi ve haftanın ikinci yarısında gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 6 derece dolayında olması bekleniyor.

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.