enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sivrisineklerden kurtulmak için neler yapılabilir? Sivrisinekler nasıl def edilir?

Yaz ayları yaklaştıkça bir çok kişinin karşılaştığı sorunların başında sivrisinekler geliyor. Hemen hemen her zaman can sıkıcı olan bu böceklerden kurtulmak o kadar da zor değil. Eğer müstakil bir evde yaşıyorsanız veya evinizde kedi, köpek, hamster veya kuş gibi evcil hayvanlarınız varsa bu yazı tam size göre!

Sivrisineklerden kurtulmak için neler yapılabilir? Sivrisinekler nasıl def edilir?
1 Haziran 2024 06:07 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2024 13:11
A+
A-

Neyse ki, sivrisineklerden kurtulmanın bazı etkili yolları var.

Sivrisineklerden kurtulamya bakmadan önce onlara neyin sebep olduğunu bulup sebep olan şeyi ortadan kaldırmak en doğru yöntem olur. Hadi birlikte nelerin sivrisineklere neden olacağına bakalım; Öncelikle, sivrisineklerin üremesini engellemek için bahçenizde veya evinizde su birikintilerini kontrol altında tutmalısınız. Saksı tabaklarındaki su birikintilerini düzenli olarak boşaltabilir, evcil hayavnınız var ise onların mama ve su kaplarını sık sık temizleyerek içlerindeki suyu ve bakteri tabaksının üremesine engel olabilirsiniz. Bakteriler de sivrisineklerin üremesine ve çoğalmasına sebebiyet verir.

 Peki ama bunları yaptıktan sonra yine de sivrisinekler evinize geliyorsa ne yapmalısınız?

İşte size bir kaç basit çözüm:

 

Bir çok diğer böcek ve rahatsız edici haşere gibi sivrisinekler de çok keskin kokuşarı sevmezler. Evinizde temizlik yaparken temizlik suyunun içine birazcık beyaz sirke veya lavanta yağı ekleyerek rahatız olduğunuz böcekleri evinizden uzak tutabilirsiniz. Lavanta yağı veya beyaz sirke size göre değilse, evde nane, fesleğen veya kokulu güller gibi bitkiler yetiştirerek sivrisinekleri uzak tutabilirsiniz. Bu bitkiler sivrisinekleri doğal yollarla uzaklaştırırken evinize de hoş bir koku katacaktır. Hem sağlıklı hem doğal olan bu yola kimyasal sinek ilaçlarını denemeden önce başvurabilirsiniz. Eğer evde küçük çocuk veya evcil hayvan varsa doğal keskin kokular kullanmak en sağlıklısı olacaktır.

Evinizde veya odanızda sineklik kullanmak da sivrisineklerin içeri girmesini engellemenin etkili bir yoludur. Ayrıca, doğal yağlarla yapılmış sinek kovucu spreyler de sivrisineklerden korunmanıza yardımcı olabilir. Özellikle lavanta, çay ağacı veya nane yağı içeren doğal spreyler sivrisinekleri uzak tutarken cildinize de zarar vermez.

Bir diğer öneri ise vücuda sıkılan sivrisinek ilaçlarını kullanarak kendinizden tamamen uzak tutabilirsiniz. Bu tarz ilaçlar insan ciltleri ile tamamen uyumlu olduğu için bizlere zarar vermez ama yine de tüm vücudunuza uygulamadan önce elinizde veya bileğinizde küçük bir kısma sürüp yarım saat kadar bekledikten sonda anormal bir reaksiyon almadığınızdan emin olarak küçük bir alerji testi yapmayı unutmayın.

Son olarak, akşam saatlerinde dışarı çıkarken uzun kollu kıyafetler giymek ve açık renkli kıyafetler tercih etmek de sivrisineklerden korunmanıza yardımcı olabilir. Eğer evin temizliğinden eminseniz bu bir kaç yöntem size yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.