enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesi Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Başladı

Kastamonu Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri açılışı töreni, 29 Mayıs 2024 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen “Doç.Dr. Hüseyin Uysal Resim Atölyesi Öğrencileri Mezuniyet Sergisi” ile başladı.

Kastamonu Üniversitesi Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Başladı
30 Mayıs 2024 14:50
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Büyük İlgiyle Başladı

  Serginin açılışına Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ile Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Kerem Seven, Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu, akademik ve idari personel ile Üniversite öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Hüseyin Uysal, öğrencilerinin dört yıl boyunca büyük bir özveri ve emekle çalışarak hazırladıkları eserleri sergilemekten gurur duyduğunu belirtti. Uysal, “Bu sergi, öğrencilerimizin yeteneklerini ve sanata olan tutkularını ortaya koyduğu bir vitrin niteliğinde. Her bir eserde, öğrencilerimizin özgün bakış açısını ve sanatsal yetkinliklerini görebilirsiniz. Mezuniyet sergimiz, onların gelecekteki sanat kariyerleri için önemli bir adım niteliğinde” dedi.

Sergide, 7 öğrenci tarafından resim, fotoğraf, heykel, video sanatı, arazi sanatı, performans sanatı, kavramsal sanat ve enstalasyon gibi çeşitli disiplinlerde üretilmiş 115 eser yer aldı. Sanatseverler tarafından büyük ilgi gören sergide katılımcılar, öğrencilerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını takdir ederek, başarılar diledi.

Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri’nin ilk gününde düzenlenen sergi sonrasında etkinlikler, Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları kupa ve madalya ödül töreni ile devam etti.

Törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ile Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

11 Aralık 2023 tarihinde başlayan ve 27 Mayıs 2024 tarihinde sona eren “100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları”nda toplam 950 sporcu basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, satranç, dart ve bowling olmak üzere 7 branş ve 9 kategoride yarıştı. Ayrıca 17 futbol, 14 erkek ve 13 kadın voleybol takımı, 11 erkek ve 2 kadın basketbol takımı, 12 bowling ve 8 satranç kategorisinde olmak üzere 77 takım kıyasıya mücadele etti.”

Tören öncesinde Kastamonu Üniversitesi Raksan Halk Dansları Topluluğu tarafından yapılan gösteri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Geleneksel Türk halk danslarının modern yorumlarla harmanlandığı performans, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Törenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak sporun gençlerin gelişimindeki önemine inandıklarını ve bu tür organizasyonları desteklediklerini vurguladı. 950 sporcunun 7 branşta ve 9 kategoride yarıştığını, gösterilen azim ve fair play ruhunun gurur verici olduğunu ifade eden Rektörümüz, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti ve sporcuları tebrik ederek, gelecekte de birlikte nice başarılara imza atmayı temenni etti.

Törende, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 2023-2024 yılında düzenlenen müsabakalarda başarılı olan takımlar ve sporcular ile Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak gerçekleştirilen spor etkinliklerinde, futbol, basketbol, voleybol, bowling, satranç, dart ve masa tenisi gibi çeşitli branşlarda gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye giren sporculara ve takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Üç gün sürecek Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri, 30 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek Kültür Günü etkinlikleri, Spor Bilimleri Fakültesi etkinlikleri spor yarışmaları, Raksan Halk Dansları Topluğu & Spor Bilimleri Halk Dansları Topluluğu gösterileri, Can Kavalcı ve Orkestrası konseri ile Dj Arkun ve Dj Metz konseriyle devam edecek.

Etkinliğin son günü olan 31 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek programda ise Üniversitemiz Topluluk Stantları tanıtımları ile etkinlikler başlayacak. Spor Bilimleri Fakültesi’nin spor yarışmaları ile etkinlik sürerken karaoke etkinliğinde öğrenciler yeteneklerini sergileyecek. Akşam saatlerinde Doğan Dalmızrak ve Orkestrası öğrenciler ile bulaşacak. Etkinlikler film gösterimi ile sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.