enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sivrisinekler neden beni hep ısırırlar? Sivrisinek saldırılarını durdurmanın 10 yolu

İnsanların yaklaşık %20’si  sivrisinekler için ideal bir hedeftir. İşte sivrisinek saldırılarını durdurmanın 10 yolu…

Sivrisinekler neden beni hep ısırırlar? Sivrisinek saldırılarını durdurmanın 10 yolu
2 Haziran 2022 09:46
A+
A-

İnsanların yaklaşık %20’si  sivrisinekler için ideal bir hedeftir. Bilim adamları buna bir çözüm bulamamış olsa da, bazılarının neden diğerlerinden daha fazla sokmaya eğilimli olduğuna dair bazı bilimsel açıklamalar var.

Sivrisinekleri çekmenizin 5 ana nedeni

  • ait olduğun kan grubu

Dişi sivrisinekler gerekli protein hasadını yapmayı amaçladıkları için kendilerine daha fazla miktarda protein sağlayan belirli bir kan grubunu seçerler. En çok talep gören takım 0’dır.

  • senin terin

Sivrisinekler ter yoluyla salgılanan laktik asit, ürik asit, amonyak ve diğer maddeleri koklayarak hedefini tespit edebilir ve vücut ısısı yüksek olan insanları daha çok cezbeder.

  • Nefesin

Sivrisineklerin hedeflerini bulma yollarından biri, nefeslerinde karbondioksit kokusu almaktır. Sonuç olarak, daha fazla karbondioksit soluyan insanların sivrisinekleri çekme olasılığı diğerlerinden daha fazladır.

  • hamileliğiniz

Hayatınızın en güzel dönemlerinden birini yaşıyor olabilirsiniz, ancak bu aşamada daha fazla sivrisinek çekersiniz. Bunun nedeni, hamilelik nedeniyle %20 oranında artan karbondioksite ve vücut ısınıza çekilip onları doğrudan üzerinize çekmeleridir.

  • Senin kıyafetlerin

Koyu renkli giysiler, ısıyı hapsettikleri için sivrisinekleri çekerken, çiçek desenleri ve parlak giysiler de sivrisineklerin mükemmel görme yeteneğine sahip oldukları için göze çarpar.

Ve şimdi, saldırılarını durdurmanın 10 yolu

  1. Hafif kokuları tercih edin veya daha da iyisi, özellikle çiçek veya meyveli iseler, onları hiç giymeyin.
  2. Spreyler ve jeller gibi şekillendirici ürünlerden kaçınmanız önerilir.
  3. Sık duşlar teri uzaklaştırır, böylece güçlü koku alma duyularını patlatır.
  4. Yaz aylarında, ızgara yapmak bir onurdur, lezzetlerin yanı sıra, onları çıkarmak için birkaç adaçayı veya biberiye yaprağı eklediğinizden emin olun.
  5. Kapı veya pencerelerdeki ve genellikle evin sineklik görevi gören alanlarındaki ekranlar çok yardımcı olur.
  6. Limon okaliptüs, nergis, fesleğen ve çuha çiçeği gibi bitkiler doğal aromatik kovucu görevi görür.
  7. Pirinç, kepekli tahıllar, süt, balık, kuruyemişler, yumurta, fasulye, esmer ekmek, karaciğer, bira mayası gibi besinler ve B1 vitamini içeren birçok sebze bağışıklık sistemini, sistemi ve onların sokmalarına karşı direncinizi artırır.
  8. Kırsal kesimdeyseniz, evin çevresindeki durgun suyu temizleyin, çünkü sivrisinekler yumurtalarını bırakmak için onları seçer.
  9. Hayranlara, özellikle tavan vantilatörlerine evet deyin, çünkü alanınıza erişmelerini zorlaştırırlar. Klimalar da havayı soğutdukları için yardımcı olur.Özellikle bahçeniz, terasınız veya balkonunuz varsa sarı ampuller takın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.