enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sırt Ağrısı Neden Olur? (Sırt Ağrısının En Yaygın Nedenleri)

Uzun bir süre sırt ağrısı ile yaşamak ruh sağlığınıza ve yaşam kalitenize zarar verebilir.

Sırt Ağrısı Neden Olur? (Sırt Ağrısının En Yaygın Nedenleri)
15 Ağustos 2022 17:11
A+
A-

İnsan sırtı çok fazla şeyden sorumludur ve ortalama bir günü bir şekilde zorlamadan geçirmekte zorlanacaksınız. Sonuç olarak, sırtınız her türlü yaralanmaya karşı hassastır. Neyse ki, bu rahatsızlıktan kaçınmanın yolları var.

Yapmanız gereken tek şey, ilk etapta bu belirtilere neyin sebep olduğunu öğrenmek. Bu nedenle, bu makale sırt ağrısının en yaygın nedenlerini ve bunlardan nasıl kaçınabileceğinizi listeleyecektir.

Stres

Stres, yaşamınızda istenmeyen herhangi bir uyarana vücudunuzun doğal tepkisidir ve siz tekrar rahatlayana kadar normal davranışınızı değiştirebilir. Bu davranışlardan biri düzensiz nefes almadır. Vücudunuz bu şekilde tepki verir çünkü kaslarınıza ekstra dayanıklılık kazandırmak için mümkün olduğunca fazla oksijen almaya çalışır.

Ne yazık ki, vücudunuz sürekli, hızlı nefes alma ile başa çıkmak için donanımlı değil. Bu, bu eylemin omuzlarınızda veya orta sırtınızda gerginliğe neden olabileceği ve bu da ağrıya neden olabileceği anlamına gelir. Sırt ağrınız bu bölgedeyse ve bunun için pratik bir neden bulamıyorsanız, bazı stres yönetimi teknikleri üzerinde çalışmanız gerekebilir.

Sırt Ağrısı Neden Olur? (Sırt Ağrısının En Yaygın Nedenleri)

Çekilmiş Kaslar

Alt sırtınızda toplam kırk kas vardır. Bu kaslardan herhangi biri, yorgunluk veya gerginliğe maruz kalmış olabilir. Bir kası çok fazla veya yanlış kullanmak, ancak dinlenmeye bıraktığınızda düzelecek olan ağrı spazmları yaşamanıza neden olabilir.

Sırt ağrınızın olduğu bölge şişmiş veya morarmışsa, muhtemelen bir kas çekmişsinizdir. İyileşmesini hızlandırmak için buz uygulayabilirsiniz ve ağrı kesiciler, iyileşene kadar ağrıyı yönetmenize yardımcı olabilir.

Duruş

Sırtınızdaki kırk kas size en fazla desteği sunan kaslardır; ancak, omurganıza kadar uzanan kaslar vardır. Çok fazla öne eğilmek veya kambur bir pozisyonda oturmak, kasları düzleştirmek için yeterli baskıya neden olabilir, onları gerginleştirir ve yerlerinden çekilmelerini daha olası hale getirir.

Bu ağrıyı azaltmanın basit yolu, özellikle işte uzun süre oturmanız gerekiyorsa, iyi bir duruş sergilemektir. Sırt ağrısı ile nasıl oturulacağını öğrenebilirsiniz ; bununla birlikte, doğru ergonomik mobilya kullanmaktan da yararlanacaksınız.

Sırt Ağrısı Neden Olur? ( Sırt Ağrısının En Yaygın Nedenleri )

Disk kayması

Sırtınızdaki kaslar ağrınıza bağlanabilirken, kaymış bir disk de olası bir faktördür. Omurganız birden fazla omurdan oluşur ve omurlararası diskleriniz onları ayırmak için kullanılır. Bununla birlikte, bu disklerden biri yerinden çıkarsa, kemiklerin omurganızdaki sinirleri sıkıştırmasına neden olabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, kaymış bir disk, boynunuza ve kalçalarınıza kadar yayılabilen aşırı sırt ağrısına neden olabilir. Bu ek rahatsızlık, disk kaymasından muzdarip olduğunuzun açık bir göstergesidir; bununla birlikte, uyuşukluk ve sınırlı hareket de yaşayacaksınız.

Kaymış bir disk kendini geri döndürmez, bu da sorunu düzeltmek için ameliyat veya fizyoterapiye ihtiyacınız olacağı anlamına gelir . Yine, tedavi görene kadar ağrıyı yönetmek için standart ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz.

Osteoporoz

Osteoporoz esas olarak kadınlarda görülen bir hastalıktır. Vücudun kalsiyum alamamasının bir sonucudur, bu da kemiklerin zayıflamasına neden olur. Ailenizde bir hastalık geçmişi varsa, osteoporoz doğumda teşhis edilebilir, ancak diyetinizde kalsiyum eksikliği varsa, hastalığı daha sonraki yaşamda da geliştirebilirsiniz.

Bu hastalık normalde vücudunuzun kalsiyum almasına yardımcı olabilecek ilaçlarla tedavi edilir.

Çözüm

Sırt ağrısı ile yaşamak, yaşam deneyiminize zarar verebilir, bu nedenle sorunun doktor tarafından mümkün olan en kısa sürede teşhis edilip  tedavi edilmesi çok önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.