enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İşte Bilmeniz Gereken 5 Sağlıklı Yaşam İpucu

Kendinize iyi bakmak, öğrenebileceğiniz en önemli becerilerden biridir. Siz küçükken büyükler ihtiyaçlarınızı karşılar ve geleceğinize yatırım yaparlardı. Yeterince uyumanızı, doğru yiyecekleri yemenizi ve zihninizi ve duygularınızı geliştirmenizi sağladılar. Yetişkinler, duygusal çöküşlerde gezinmenize yardımcı oldu ve size nasıl iyi iletişim kuracağınızı öğretti.

İşte Bilmeniz Gereken 5 Sağlıklı Yaşam İpucu
15 Ağustos 2022 12:58 | Son Güncellenme: 15 Ağustos 2022 13:22
A+
A-

Yetişkin olduktan sonra, kişisel bakımın tüm sorumluluğu sizin omuzlarınıza geçti. Ne yazık ki, birçok yetişkin öz bakım uygulamak ve sağlıklı bir sağlık düzeyini sürdürmek için mücadele ediyor. Çok fazla çalışma, duygusal gerginlik ve yüksek stres zihinsel ve fiziksel tükenmişliğe yol açabilir. Aksine, sağlıklı yaşama odaklanmak, üretken, neşeli ve yaşamınızda mevcut kalmanıza yardımcı olabilir. İşte bilmeniz gereken beş sağlıklı yaşam ipucu.

1. İyi Yiyin, İyi Olun

Ebeveynleriniz küçükken daha fazla meyve ve sebze yemenizi istediyse, bir şeylerin peşindeydiler. Beslenme, kronik hastalıkları önlemede ve zihinsel sağlığı geliştirmede büyük bir faktör oynayabilir. Vitaminler, mineraller ve temel proteinler açısından zengin bir diyet, sağlığın temelidir.

Diyetiniz şu anda harika değilse, her seferinde bir adım geliştirebilirsiniz. İşlenmiş şekerleri, beyaz unu ve kızarmış yiyecekleri keserek başlayın. Koruyucular, gıda boyaları ve diğer yapay bileşenlerle dolu hazır ürünlerden kaçının. Ardından, meyve ve sebze alımınızı artırın. Tam tahıllara geçin ve diyetinizi mevsimlere göre değiştirin. Vücudunuzun susuz  kalmaması için bol su içmeyi unutmayın.

2. Bu Toksinlerden Kaçının

Çevrenizdeki toksinlere tepki veriyorsa vücudunuz iyi çalışamaz. Ne yazık ki, birçok günlük bakım ürünü, bağışıklık sisteminizi strese sokabilecek şüpheli bileşenler içerir. Örneğin, çoğu kokulu mum, bir içerik listesi olmadan satılır. Büyük ölçüde kendi kendini düzenleyen güzellik endüstrisi, hormon bozucu olduğu bilinen kimyasallar içeren ürünler satıyor .

Birçok yapı malzemesi ve hatta yeni mobilyaların cilası bile zaman içinde evinize zehirli dumanlar yayabilir. Vücudunuzun günlük olarak deneyimlediği toksinlerin sayısını ortadan kaldırmak sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebilir. Etiketleri okumaya başlayın ve evinizdeki havayı, suyu ve kişisel ürünleri arındırmak için harekete geçin.

3. Yaşam Dengesi Uygulayın

Denge, insanlar sağlık hakkında konuştuğunda sıklıkla ortaya çıkan bir kelimedir . Dengeyi sağlamanın sorunu, hayatın sürekli değişmesidir. Bu, denge stratejilerinizin ve hatta dengenin sizin için ne anlama geldiğinin zamanla değişmesi gerektiği anlamına gelir. Kendinizi dengeden çıkardığınızda cesaretiniz kırılmasın  yeniden değerlendirmek ve kendi kendinizi düzeltmek için zaman ayırın.

Birçok insan dengeyi karşıtlar olarak düşünür. Örneğin, ne kadar iş yaptığınızı ve ne kadar dinlendiğinizi düşünebilirsiniz. Amaç, kişiliğinize ve yaşam koşullarınıza uygun bir dinlenme ve çalışma karışımı bulmaktır. Gerginlik ve bitkinlik, bir şeylerin dengesiz olduğunun işaretleridir. Dikkat ederek ve yeniden ayarlayarak kendinizi tükenmişlikten koruyabilir ve sağlıklı kalabilirsiniz.

4. Kendinize Yatırım Yapın

İnsanlar karmaşıktır. Zihinsel ve fiziksel sağlığınızı ayrı olarak düşünebilirsiniz, ancak aslında ikisi bağlantılıdır. Örneğin, yeterince uyumadığınızda veya çok fazla kafein içtiğinizde vücudunuz endişeli düşüncelere daha yatkın olabilir. Gün boyunca nasıl hissettiğinize dikkat etmeye başlayın ve sağlığınızı iyileştirmek için adımlar atın.

Temel konulara dikkat ederek başlayın. Yeterince su içiyor musun? Egzersiz yapmak? Uzun bir iş gününden sonra dinlenmek için zaman ayırıyor musunuz? Yeterince uyumak mı? Ayrıca ilişkilerinizin sağlığını da düşünmelisiniz. İnsanlar toplum için yaratılmıştır ve çok fazla izolasyon depresyon ve kaygıyı şiddetlendirebilir. Öğrenmek için zaman ayırın, hobilere yatırım yapın ve arkadaşlarınızla sevdiğiniz şeyleri yapın. İyi çalışabilmeniz ve hayatınızın tadını çıkarabilmeniz için kendinize yatırım yapın.

5. Hayattan Keyif Almaya Çalışın

Bir yetişkin olarak, sorumlu olmak önemlidir. Muhtemelen ödemeniz gereken faturalarınız, beslemeniz gereken ağızlarınız ve ödenmesi gereken borçlarınız var. Ancak, hayat işten daha fazlası içindir. Sizinle paylaşabileceğimiz en iyi sağlıklı yaşam ipuçlarından biri, genel refahınıza bir yatırım olduğu için hayattan keyif almak için zaman ayırmaktır. Doğada vakit geçirmek, besleyici yiyecekler pişirmek veya akrabalarınızla, arkadaşlarınızla güzel ve kaliteli vakit geçirmek, aynı zamanda hem eğlenmenin hem de sağlığa yatırım yapmanın iyi yollarıdır.

Araştırmalar, her gün gülme sayınızın yaşlandıkça azaldığını gösteriyor. Bu talihsiz bir durumdur, çünkü gülmek hem fiziksel hem de zihinsel olarak gençleştiricidir. Anında stresi azaltır, kan basıncını düşürür ve kas gerginliğini rahatlatır. Zamanla, gülmek aslında fiziksel bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

Sağlık Bir Yolculuktur

Sağlığınız hayatınızın çoğunu tanımlar. Bugün yaptığınız seçimler, gelecekteki fiziksel ve zihinsel durumunuzu etkileyecektir. Seçimlerinizi banka mevduatı olarak düşünmek faydalı olabilir. Her öz bakım eylemi ve yaptığınız her iyi karar, gelecekteki sağlığınıza yönelik bir yatırımdır. Örneğin akşam yemeğinde soda yerine su içmek daha sağlıklı yarınlar demektir.

Zihinsel ve fiziksel sağlık ayrılmaz bir şekilde iç içedir. Günlük zindeliğinizi geliştirmek için bu beş sağlıklı yaşam ipucunu takip edebilirsiniz. Beslenmenizi iyileştirin ve günlük rutininizdeki toksinleri atın. Faaliyetlerinizde denge alıştırması yapın ve dinlenme ve yemek gibi temel öz bakımı bir zorunluluk haline getirin. Son olarak, eğlenmek için zaman ayırmayı unutmayın – sevdiğiniz bir hayat yaratmak için çalışın ve her gün güldüğünüzden emin olun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.