enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Simit 5 Liraya Doğru…

Simit fiyatlarına zam talep ederken, 4 TL’nin bile kurtarmadığını, şu andaki maliyetler aynı bile kalsa Mart ayında simidin fiyatının 5 TL olabileceğini belirtildi.

Simit 5 Liraya Doğru…
28 Ocak 2022 09:45
A+
A-

En son Kasım ayında zamlanan simit fiyatları 3 TL bandına çıkmıştı. Artan maliyetlerden dolayı Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarına yeni zam talebinde bulunduklarını duyurdu. Delibaş, artan maliyetlerin simit üreticileri ve satıcılarını doğrudan etkilediğini ifade ederken, zam taleplerinde Kasım ayındaki maliyetlerin baz alındığının altını çizdi.  Zam teklifleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, simitçi esnafının artan maliyetlere karşı dayanamadığını vurgularken, yapılan zam talebinin kâr amacı gütmediğini belirtti. Delibaş, “Simit fiyatlarının 4 TL olması için yaptığımız başvurumuz kâr etmek amacı gütmüyor. Esnafımızın dayanma gücünü arttırmak için belirlendi” dedi.

BAZ ALINAN MALİYETLER  BUGÜNE DEĞİL KASIM’A AİT

Vatandaşların alım gücünün ciddi manada düştüğünü belirten Delibaş, eskiden vatandaşların daha rahat bir biçimde simit alabildiğini fakat şimdi alamadığını kaydederek, “Esnaf için sirkülasyon da önemli. Vatandaşın alım gücündeki düşüş ile esnaf sirkülasyonunu kaybetti. Başvuru yaptığımız zamda baz alınan maliyetler bugünkü maliyetler değil. Kasım ayındaki maliyetler baz alındı” ifadelerini kullandı.

ZAM ONAYLANMAZ İSE DÜKKÂNLAR KAPANACAK

Simit fiyatlarında şimdiki maliyetler aynı devam etse bile artış gerekeceğini ifade eden Delibaş, “Şu an 4 TL bile kurtarmıyor. Esnafın ayakta kalabilmesi bile bir lüks haline geldi. Ocak ayında elektrik, doğalgaz faturalarına gelen zamlara ek olarak Kasım ayından bugüne kadar gelen süreçte hammadde maliyetlerimiz yüzde 200 arttı. Yaptığımız zam talebi uygulanmaz ise birçok esnafımız dükkanını kapatmak zorunda kalacak. Şu anda geçerli olan maliyetler aynı bile kalsa Mart ayında simidin fiyatı 5 TL olabilir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.