enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sarımsakçı Milletvekili Mehmet Yıldırım vefat etti: Mehmet Yıldırım kimdir?

22. Dönem Chp Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybetti.

Sarımsakçı Milletvekili Mehmet Yıldırım vefat etti: Mehmet Yıldırım kimdir?
13 Mayıs 2024 19:52
A+
A-

Kastamonu Haber merkezinden Ertuğrul Köse’nin haberine göre; Eski milletvekili Mehmet Yıldırım, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

1989 yılında Taşköprü İmam Hatip Lisesinde okurken, seçimlerde aday olmuştu. Ama SHP’de. belediye başkanı adayı mıydı, yoksa il genel meclis üyesi mi tam hatırlamıyorum. Şu anons hep hafızamda kaldı. 38 Yaşında, genç, dinamik bir aday Mehmet Yıldırım.

Ondan sonra da sık sık ismini duymaya başladık zaten. Renkli bir kişiliği vardı. Milletvekili iken TBMM kürsüsünden sarımsağı hiç eksik etmezdi. Kürsüden her konuşması sarımsak veya Kastamonuyla ilgiliydi. Kastamonu Üniversitesi içinde bayağı mücadele etmişti. İstanbuldaki dernek vb. organizasyonlara mutlaka katılırdı.

Aslında bir nevi Kastamonunun Kamer Genç’i idi. 8-10 yıl önce Ak Partiye katılma durumu olunca, çok sevdiği genel başkanı Deniz Baykal’ı arayıp izin ister, merhum Baykal, biraz daha bekle babından bir cevap verince; daha ne kadar bekleyim ki diye cevap verir. Kastamonu için sevilen, sayılan, renkli ve mücadeleci bir isimdi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Sarımsakçı vekil Mehmet Yıldırım Kimdir?

Kastamonu’nun sevilen isimlerinden ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 22. dönem milletvekillerinden Mehmet Yıldırım, 1949 yılında Taşköprü’de doğdu. İstanbul Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Işık Mühendislik Yüksek Okulu mezunu olan Yıldırım, siyasi kariyerinde önemli görevler üstlendi.

2002 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kastamonu milletvekili seçilen Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde Kastamonu belediye başkan adayı olduysa da kazanamadı. Haziran 2015 genel seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adayı olan Yıldırım, liste dışı kaldı.

Siyasi hayatının yanı sıra halk arasında “Sarımsakçı Milletvekili” olarak tanınan Mehmet Yıldırım, son yıllarda kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Mehmet Yıldırım; 13 Mayıs 2024 tarihinde 75 yaşında yaşamını yitirdi.

Milletvekili Avukat Halil Uluay’ın taziye mesajı

Milletvekilimiz Mehmet Yıldırım’a Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Eski Bakan Murat Başesgioğlu’nun taziye mesajı

Memleket sevdalısı ,Yol arkadaşımız !
Güzel insan, Sarımsakçı vekil namıyla tanınan değerli abim Emekli milletvekili Mehmet Yıldırım’ı kaybettik ! Allah rahmet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabırlar versin

 

Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci’nin taziye mesajı

22. Dönemde ilimizi TBMM’de temsil eden Sayın Mehmet Yıldırım ebediyete irtihal etti…

Kastamonu’muzun başı sağolsun..
Memleketimize yaptığı hizmetlerle adı anılacak.
Mekanı cennet olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.