enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sanayici ve İşadamı Hemşehrimiz Süheyl Erboz Kimdir?

Türk sanayisine büyük hizmet ve katkıları olan Bozkurt’lu hemşehrimiz Süheyl Erboz hakkında merak ettiklerinizin hepsi bu yazımızda.

Sanayici ve İşadamı Hemşehrimiz Süheyl Erboz Kimdir?
11 Mayıs 2021 17:49 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2021 13:59
A+
A-

Kastamonu Ünlüler

İmes, Dilovası İmes OSB ve Yalova İmes OSB Başkanlıkları yapmış, Marmara OSB’nin kurucusu Süheyl ERBOZ beyefendinin vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile rahmetli Süheyl Erboz beyin nasıl bir memleket ve sanayileşme sevdalısı olduğunu hatırlatmak için kendisiyle “Milli Gazete Kastamonu ilavesi” için yapmış olduğumuz söyleşiyi hatırlatmak istiyorum.

Süheyl Erboz,  1980-1984 yılları arasında 2.başkanlıgını yürüttüğü Imes Sanayi Sitesinin, 1989-2003 döneminde 14 yıl yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. Görevi esnasında pek çok banka şubesinin Imes içinde yerleşmesi. Kos-geb’in site içinde yerleşmesi, sağlık ocağının açılması, sosyal tesisler, çevre düzenlemesi gibi projelerin gerçekleşmesinde, kendisi ve ekip arkadaşları önemli bir rol oynamıştır.

Site içindeki alt yapı çalışmalarını da başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlamıştır. 1996-2004 yılları arasında da 2.dönem İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevini yürütmüştür.

Sanayici ve İşadamı Hemşehrimiz Süheyl Erboz Kimdir?

Sanayici ve İşadamı Hemşehrimiz Süheyl Erboz Kimdir?

Halen Istanbul İl Genel Meclis Üyeliği görevini devam ettiren, Süheyl ERBOZ, Imes Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olup, Gebze imesosb’nin de yönetim kurulu başkanıdır. Gebze Imesosb’nin kuruluş çalışmalarını ekibi ile yönetmektedir.

Çevresinde profesyonel bir yönetici olarak tanınırken, sevilen, sayılan olması da önemli özelliklerinden biridir. Kendisi evli ve iki çocuk babasıdır. Kastomonu’lu olarak kendileri ile gurur duyuyor sevdikleri ile sağlık, mutluluk dolu uzun bir ömür ve başarılarının devamını diliyoruz.

İMES’in Değişen Yüzü

1986 yılında, inşaatını tamamlayıp, faliyete başlamış olan İMES, Haliç’in iki yakasında faliyet gösteren Madeni Eşya Üreticilerinin, modern ve sağlıklı şartlarda çalışabilme amaçları ile kurulmuştur. Bugün Imes, 150 sosyal tesis ve 7000 civarında çalışanı bulunan ve 50 değişik alanda faliyet gösteren 910 iş yeri ile Türkiye’deki makina yedek parça ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır. 650 bin M arazi üzerinde kurulu olan İmes, Dudullu Organize Sanayi bölgesinin sınırları içerisinde olup, bünyesinde çıraklık Eğitim Merkezi, Kosgeb Şubesi ve çeşitli banka şubeleri ve sağlık hizmet binası, yönetim binası ve ekibi ile organize sanayi bölgesinin kalbi konumundadır. İMES, bünyesindeki firmaları ve sosyal tesisleri ile bir KOBİ kasabası görünümündedir. Burada büyüyen ve yerine sığamayan firmaların, inşa ettirdikleri yeni fabrikalarına (Tuzla, Gebze, Çorlu vb. yerlerdeki) taşınması akabinde. yerlerini hızla yeni firmalar almaktadır. Metal-makina imalatçılığının yanında, farklı iş kollarındaki firmalarda sitemizde yer almaktadır. Sitemizde uluslararası ticaret ve iş geliştirme merkezi olarak çalışmalar başlamıştır. Aktif istihdam tedbirleri-Hibe planı 2008 kapsamında AB destekli iki projeye İmes yönetim olarak ortak olduk. Bu projelerden birincisi; CAD/CAM Operatörlüğü ve uzmanlığı eğitim projesi, ikincisi: CNC operatörlüğü ve uzmanlığı projesidir.

İMES’te Hedef

İmes Sanayi Yönetimi bünyesinde ve çevresinde bulunan olmak üzere toplamda 3000 iş yeri ve 30 bin çalışanın bulunduğu dikkate alınarak, makina ve kalıp sanayiindeki firma çalışanlarına bilgisayar destekli yeni teknolojiye yönelik kalifiye eleman yetiştirebilmektir. İşsiz ya da işinde kendini güvende hissetmeyenlere yeni bir fırsat sunmak, firmaların nitelikli ara eleman ihtiyacına cevap vermek temel amaç olmuştur. Imes Yönetim Teknik Birim Başakanlığı tarafından, Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için gereken çalışmalar da yapılmaktadır. Önumüzdeki günlerde, iş geliştirme konularında yeni işbirlikleri ile yeni oluşumlara imza atılmış olacaktır. İmes firmaları, bu organizasyonların desteği ile rekabette önemli avantajlara sahip olacaktır. Uluslararası işbirliklerini arttırmak önemli hedeflerimizdendir. İmes de faliyette bulunan firmalarin, Kaliteli üretim ve kurumsallaşmaya yönelik tüm faliyetleri desteklenmek üzere çalışmalar yapılmaktadır. Firmalarımızın ihtiyaç duyduğu eğitim ve seminerler yönetimimiz bünyesinde, düzenlenmektedir. Site yönetimi, alt yapı, bakım onarım, bahçe düzenleme çalışmalarının yanı sıra bireylerin ve kurumların yaşamlarinda katma değer yaratacak yeni projeler geliştirmektedir.
Üretimdeki kalite felsefesi, hayat boyu kalite ile birleştirilmiştir. İş hayatina, dostluk, sevgi, paylaşım, ruh ve beden sağlığı getirmesi amacıyla IMES Spor Kulübü kurulmuştur. Bu günlerde, Imes Dostluk Turnuvası yapılmakta olup, camiamızda canlılık ve coşku yaratmıştır. Bu faliyetler, önümüzdeki günlerde farklı spor dalları ve aktiviteleri ile genişleyebileceği gibi yeni kültürel faliyetlerde eklenebilir. Imes sadece bir sanayi kasabası değil, aynı zamanda sosyal bir kasaba olarak yerel ve uluslararası etkinliğini arttırmaya devam edecektir. İmes yönetim olarak,  firma sahiplerini sosyal ihtiyaçlara yönelik istek ve talepleri değerlendirerek, sosyal sorumluluk projeleri oluşturulması öngörülmektedir.

Sanayici ve İşadamı Hemşehrimiz Süheyl Erboz Kimdir?

Sanayici ve İşadamı Hemşehrimiz Süheyl Erboz Kimdir?

İletişim önemli

Üyeler, ortaklar ve diğer tüm paydaşlarımızla etkin bir iletişim kurmak amacıyla “Imes-e bülten” yayınımız başlamıştır.
E-bülten ile İmes genelinde yapılan çalışmalar duyurulacağı gibi görüş ve düşüncelerini paylaşmak isteyen üyelerimize de yer verilecektir. “www.imes.org” web sitemizin tamamlanmak üzere olan aktivasyon işlemleri sonrasında, firmalarimizin tanıtım ve pazarlama çalışmalarına önemli katkılar sağlanmış olacaktır. Ortak iletişim platformunda firmalarımız arasındaki iletişim de kuvvetlenecektir. Böylesi bir kobi kasabasında çalışmak ve yaşamak gerçekten bir ayrıcalık iken, bu fırsatı iyi değerlendirmek, sürekli daha iyiye yönelik yenilikler yapmak bizler için bir tutku haline geldi. Bu tutkuyu bizlerle paylaşan tüm dostlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Süheyl Erboz Kimdir?

1948 yılında İstanbul Beşiktaş’da doğan Süheyl Erboz aslen Kastomonu ili Bozkurt ilçesi Beldeğirmeni köyü kökenlidir. Ilkokul öğrenimini Esma Sultan İlkokulunda, Orta öğrenimini Fındıklı Ortaokulunda ve Lise öğrenimini Maçka Erkek Sanat Enstitüsünde tamamlamıştır. Maçka Makina Teknikeri Yüksekokulundan 1971 yılında mevzun olmuştur. 101. Dönem yedek subaylik hizmetinden sonra 1971 yılında kendi işyerini kurarak, Marangoz Makinaları imalatına başlamış, bilahare ortakları ile birlikte kurduğu imes Sanayi Sitesinde Asansör Makinaları İmalatını yürütmüştür.

 

Bu vesile ile 37 Haber olarak değerli büyüğümüz işadamı Süheyl Erboz beye Allah’tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.