enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Şampiyonlar Ligi Son 16 Eşleşmeleri

2023/24 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplarından çıkarak eleme aşamasına ulaşan 16 takım, çekilen kuralar sonucunda birbirleriyle eşleşti.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Eşleşmeleri
18 Aralık 2023 16:55
A+
A-

 Bazı takımlar için kağıt üzerinde çok basit ve imkansız olacak eşleşmelerin yanı sıra birbirine denk rakiplerin de eşleştiği kura sonucunda bizleri keyif verici maçlar beklediği kesin. İşte Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri… 

  • Kopenhag vs Manchester City

Galatasaray’ın da olduğu gruptan Bayern Münih’in ardından başarılı bir performans ile grup ikincisi olarak çıkan Kopenhag için belki de Galatasaraylı taraftarların bedduaları tuttu. Danimarka temsilcisi son 16 turunda son şampiyon Manchester City ile eşleşti.

  • Porto vs Arsenal

Barcelona’nın lider çıktığı grupta Shaktar Donetsk’in önünde ikinci sırayı kapan Portekiz temsilcisi ve Avrupa kupalarının gediklisi Porto, Mikel Arteta ile her geçen gün daha da üzerine koyan bu yıl favoriler arasında gösterilen Arsenal ile eşleşti. 

  • Napoli vs Barcelona

Yeni teknik direktörü Walter Mazzari ile şampiyon olarak tamamladığı geçen yıldaki seviyesine dönmeyi hedefleyen Napoli, Xavi ile henüz beklediği dominasyonu yakalayamasa da her zaman şampiyonluk potansiyeli olan Katalan ekibi Barcelona ile eşleşti. 

  • Real Sociedad vs PSG

Kimsenin belki de bu kadar üst düzey sonuçlar ve grup liderliği beklemediği Real Sociedad, her sezona turnuvada şampiyonluk parolasıyla başlayan Luis Enrique yönetimindeki PSG ile eşleşti. 

  • Dortmund vs PSV

PSG, Milan ve Newcastle ile beraber yer aldığı ölüm grubunu kim mi lider bitirebilir. Evet Borussia Dortmund. İşte o Borussia Dortmund son 16 turunda bu sezon ligde oynadığı bütün maçları kazanan ve iştahlı ofansif oyunuyla keyif veren PSV ile eşleşti. Keyifli bir eşleşme olduğu kesin. 

  • Lazio vs Bayern Münih

Atletico Madrid’in ardından grubu ikinci sırada bitirmeyi başaran Maurizio Sarri önderliğindeki Lazio, neredeyse her yıl buralarda ve daha üst turlarda görmeye alışık olduğumuz sistem takımı Bayern Münih ile eşleşti. 

  • Leipzig vs Real Madrid

Almanya Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi’nde her yıl istikrarlı performansı ile görmeye alıştığımız Leipzig, turnuvanın en Winner takımı olan dünya devi Arda Gülerli Real Madrid ile eşleşti. 

  • Inter vs Atletico Madrid

Eski başarılı günlerine yavaş yavaş dönmeye başlayan ve geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Inter aynı başarıyı yakalamak için bu yıl da gruptan çıktı ve son 16 turunda Diego Simeone’nin takımı Atletico Madrid ile eşleşti. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.