enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Recai Kutan’ın Vefatı: Milli Görüşçü Çınarlar Büyük Dersler Vererek Vefat Ediyorlar.

Recai Kutan beyin vefatı gösterdi ki; Başta Erbakan hocamız olmak üzere; Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Lütfi Doğan, Fehim Adak, Oya Akgönenç vb. her bir büyüğümüz devlette en üst düzey görevler yapmalarına, makam ve mevki sahibi olmalarına rağmen; Müslümanca bir duruş, tevazu ve edep sahibi olarak kalmaları ve son nefeslerine kadar bu şekilde yaşamaları hepimizin örnek alması gereken hayat modelleridir.

Recai Kutan’ın Vefatı: Milli Görüşçü Çınarlar Büyük Dersler Vererek Vefat Ediyorlar.
16 Ekim 2024 10:35 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2024 10:54
A+
A-

Erbakan hocamız vefat ettiğinde tüm Türkiye adeta gözyaşına boğuşmuştu. Cenazesinde insan seli vardı. Erbakan hocamız 40 yıllık siyasetinde millete kendini bir türlü anlatamamıştı ama cenazesinde herkesler onu anlatıyordu, hem de gözyaşlarıı dökerek…

Merhum Recai Kutan ağabeyimiz siyasette derviş kalabilmiş bir şahsiyettir. Bir Müslüman; nasıl oturur, nasıl kalkar, nasıl konuşur, nasıl davranır, nasıl bir hayat sürer? işte Recai Kutan büyüğümüzün hayatına bakınca bunları çok rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.

RECAİ KUTAN NASIL BİR İNSANDI?

Saadet Partimizin kurucu Genel Başkanı ve ESAM Genel Başkanı eski Devlet Bakanı çok değerli büyüğümüz Recai Kutan bey rahmeti rahmana kavuştu. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Milli Görüş Camiamızın ve ülkemizin baş sağ olsun.

Vefatından 15 gün kadar önce Ankara ziyaretimizde Recai Kutan ağabeyimizle hiç bir fotoğrafım olmadığı için özellikle Hamidiye Camiine gidip, Cuma namazı çıkışında cami içindeki odada sohbetini dinlemiş ve hatıra fotoğrafı çektirmek nasip olmuştu.

 Recai Kutan bey, Nazik, alçak gönüllü, mütevazi, Kadirşinas, dava adamı, kibar, şuur abidesi, inançlı, yumuşak huylu ve çok beyefendi bir büyüğümüzdü. Ve herkesin Recai ağabeyi idi.

Karıncayı dahi incitmeyen bir mübarek insandı. Şairdi, Erbakan hocamızın dava ve yol arkadaşıydı. Türkiye için denge bir insandı.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

HERKESİN AĞABEYİ ANCAK BÖYLE OLUNUR İŞTE

Erkan Mumcu beyin şu şahitliğine bakar mısınız?

“Yan komşumuzdu.
Oğullarımız onu dedeleri merhum Mebrure hanımefendiyi nineleri biliyorlardı.(öyle saymıyor öyle biliyorlardı)
Onlar kadar hakşinas ve hatırnaz kimseyi hiç tanımadım.
Muhterem büyüğümüz Recai Kutan Hak’ka kavuştu.
Sonsuz rahmet diliyorum.”

Erkan beyin bu şahitliği aslında Recai Kutan beyin “ OLDUĞU GİBİ GÖRÜNDÜĞÜ, GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLDUĞU” gibi yaşadığına en büyük kanıttır.

Muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk bey vefat ettiğinde oğlu Dr. Murat Asiltürk abimiz şöyle demişti. “Allah babamdan razı olsun. Daha Siyasete girmeden 1970 yılında aldığı daireden bugün cenazesi çıktı.”

50 Yıl önce aldığı daireden cenazesi çıkan kişi hem Çalışma Bakanlığı hem de İçişleri Bakanlığı yapmış bir insandır. Ayrıca Partisi de iktidar olmuş ve 1989’dan sonra da yüzlerce belediye başkanlığı kazanmış bir insandan bahsediyoruz.

Allah Milli Görüşçü büyüklerimizden razı olsun. Belki uzun süreler iktidar olamadılar ama eğilmediler, bükülmediler, davalarından hiç vazgeçmediler. Makam ve mevki ve de para düşkünü hiç olmadılar.

  Erkan Mumcu’nun şu şahitliği var ya; Recai Kutan ağabeyimiz, Yıllarca vekillik yapsa, yıllarca bakanlık yapsa, yıllarca başbakanlık yapsa vallahi bu kadar hoşuma gitmezdi billahi gitmezdi.

Recai beyi herkes sever herkes sayardı. Herkes ağabey derdi. Herkes onun arkasından çok güzel şeyler söyledi ama rakip bir siyasi partinin genel başkanlığını yapmış ve uzun yıllar bakanlık yapmış Erkan Mumcu beyin yazdıkları o kadar hoşuma gitti ki; hani elbise falan alınca tam “CUK OTURDU” deriz aynen tanıdığımız, bildiğimiz Recai ağabey ve ailesine ‘CUK’ oturuverdi. Allaha şükürler olsun ki böyle insanların peşinden gitmişiz. Bizim boynumuzu büktürecek hiç bir şey yapmadıkları için Allah onların hepsinden razı olsun. Mekanları cennet olsun. İyi ki 15 gün önce gidip biri poz içinde olsa o pamuk ellerinden 3 defa elini öpebilmişim. Erbakan hocamız, Oğuzhan bey, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Lütfi Doğan, Süleyman Arif Emre, Oya Akgönenç, Fehim Adak, Recai Kutan ve daha niceleri Allah hepinizden binlerce kez razı olsun. Sizin bu hikayelerinizi duydukça da, izinizden gitmeye de devam edeceğiz inşallah.

Makam ve Mevki Sahibi Çoğu Kişiler Şimdi Pişman Oldular!

Son 22 yıldır çok önemli görevlerde bulunan şimdilerde pasif olan çok ama çok önemli bazı isimlere şimdi sorsak; 22 yıl geriye gitme imkanınız olsa ve aynı şeyleri bire bir yaşayacağınızı bilseniz aynı görevleri tekrar kabul eder misiniz? Bence kesinlikle etmezler.

Ama Recai Kutan bey ve Oğuzhan Asiltürk bey vb. büyüklerimize; 1970’lere dönsek ve yaşadığınız aynı süreçleri tekrarını yaşamak ister misiniz diye sorsak bence yine tereddütsüz kabul ederler. Oğuzhan bey İçişleri Bakanlığı, Recai bey Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığı yaptı. Bu isimler en güçlü olduğu bu dönemlerde dahi insanlıklarını, ilişkilerini, şahsiyetlerini, iffetlerini, ahlaklarını korudular ve korumayı başardılar. Kibre, gurura ve ene duygusuna hiç kapılmadılar. En güçlü döneminde aynı kalabiliyorsan zaten başarmışın demektir.

Türkiye’de Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Yasin Hatipoğlu, Oya Akgönenç, Süleyman Arif Emre, Lütfi Doğan vb. büyüklerimizin  sayısı ne kadar çok artarsa ülkemizde o kadar çabuk düzlüğe çıkacaktır.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.