enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Prof. Dr. Naci Görür, Çankırı depremini değerlendirdi: “Bu bölgeden endişe duyuyorum!”

Çankırı ilinde bugün saat 16.04’te gerçekleşen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan deprem uzmanı Naci Görür, endişe duyduğu bölgeyi açıkladı. Görür, yaptığı açıklamada endişe verici durumu vurgulayarak, depremin etkilerini değerlendirdiği bölge olarak belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür, Çankırı depremini değerlendirdi: “Bu bölgeden endişe duyuyorum!”
28 Aralık 2023 16:49
A+
A-

Çankırı merkezli meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem hakkında, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür,  NTV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Depremin, Kuzey Anadolu fay hattında meydana geldiğini ifade eden Naci Görür, “Deprem KAF üzerinde ve Kırıkkale-Çankırı arasında uzanan normal fayın KAF’a yaklaştığı bölgede.” dedi.

Çankırı’daki depremin beklenen İstanbul depremine etkisi olup olmayacağı ile ilgili açıklamalar da yapan Görür, “Fayın bu bölümü, daha önce kırıldı. Dolayısıyla Marmara’daki devamına enerji aktarmayacağını düşünüyorum” dedi.

Görür, Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Erzincan-Bingöl arasındaki ve Marmara Bölgesi’ndeki faylın kırılmadığını söylerken “Bu bölgeden endişe duyuyorum.” demesi dikkatleri çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.