enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gece Çorapla Uyumanın Zararları

Gece yatarken neden çorap giyilmez? Gece çorapla yatmak zararlı mıdır? Çorapla neden Uyunmaz dini?
Çorapla uyumanın faydaları nelerdir? Çorapla yatmanın hükmü nedir? Çorapla yatmak caiz mi? Geç uyumak zararlı mı? Üstü açık uyumak zararlı mı? Sırt üstü yatmak caiz mi? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir bu özel haberi sizler için araştırdı.

Gece Çorapla Uyumanın Zararları
28 Aralık 2023 15:07
A+
A-

Çoraplarınızla uyumanın gece boyunca rahat etmenizi sağlayacağını düşünüyor musunuz? Cevabınız evet ise, üzülerek söylüyoruz ki bu alışkanlığı hayatınızdan çıkarmanız gerekecek. Yatağa çorap giymenin keyifli rahatlığından neden vazgeçmenizi istediğimizi merak edebilirsiniz. Kastamonu Haber olarak işte o nedenleri size sunuyoruz.

 

  • Kan dolaşımını azaltabilir

Çoraplarınızla uyumak dolaşımın iyileşmesiyle ilişkilendirilirken, bazı durumlarda bu durum tam tersi de olabilir. Uyurken sıkı çorap giymek kan akışını azaltabilir. Ayaklarınız üşüyorsa yatak çorabı tercih edebilir veya gün içerisinde normalde giydiğiniz bir beden seçebilirsiniz.

  • Cilt enfeksiyonu riskinizi artırır

Naylon ve cilt dostu olmayan diğer malzemelerden yapılmış çoraplar giymek cilt enfeksiyonuna neden olabilir. Pamuklu çorapları seçmek en iyisidir.

  • Vücut sıcaklığınızı artırabilir

Uyurken çorap giymek aşırı ısınmaya neden olabilir. Özellikle nefes almayan kumaşlardan yapılmış çoraplar giyerseniz uykuda olmadığınızda bile vücut ısınız yükselebilir.

  • Huzur içinde uyumanıza izin vermez

Dar çorap giymek kendinizi rahatsız hissetmenize ve uykunuzu engellemenize neden olabilir. Bu nedenle yatmadan önce çorap giymemek en iyisidir.

  • Kötü hijyen

Uyurken çorap giymek kötü hijyen riskini artırabilir. Çoraplarınızın çok hafif olması, temiz olmaması veya hava almayan kumaştan yapılmış olması enfeksiyon ve koku olasılığını artırır.

Ama ayaklarım çok üşüyor dediğinizi duyar gibiyiz. Tekrar ediyoruz, boşverin çorabı. Ayaklarınızı sıcak tutmak için kullanabileceğiniz başka yollar da var: Sıcak yağ kullanarak ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Ayaklarınızı ılık suyla yıkayıp battaniyenize sarabilirsiniz. Sıcak su şişesi kullanabilir ve ayaklarınız yeterince ısındığında onu çıkarabilirsiniz. Gerçekten sıcak tutan bir çift çorabı yatmadan en az bir saat önce giyebilir ve yatmadan önce çıkarabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.