enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Perşembe Günü Hangi Dua Okunur (İşte Perşembe Günü Okunacak Dua)

Duanın önemini vurgulayan bir âyette de, “De ki; duanız (kulluğunuz) olmasa Rabbim size ne diye değer versin.” (Furkân, 25/77) buyurulmak suretiyle insanın ancak Allah’a olan bu yönelişiyle değer kazanabileceği belirtilmiştir. Duanın sadece Allah’a yöneltilmesi; Allah’tan başkasına, putlara veya kendilerine üstün nitelikler izafe edilen başka yaratıklara dua ve ibadet edilmemesi Kur’an’da ısrarla vurgulanmıştır

Perşembe Günü Hangi Dua Okunur (İşte Perşembe Günü Okunacak Dua)
30 Mart 2023 00:02 | Son Güncellenme: 29 Mart 2023 20:35
A+
A-

Perşembe günü hangi dualar okunur? Perşembe günü nasıl dua edilmeli? Perşembe günü edilen dua kabul olur mu? Cuma gecesi hangi sure okunur? Perşembe günü dilek duası, Perşembe günü okunacak dua Mutluluğun Şifresi, Perşembe gecesi duası, Perşembe günü okunacak rızık duası, Perşembe aksamı okunacak sureler nelerdir?

PERŞEMBE GÜNÜ DUASI NASIL YAPILIR?

اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

الله الرحمن الرحيم اللهم رَبَّنَا لَكَ الْحَدُكُلَةُ، وَلَكَ الْمُلْكُ كُلَّهُ وَبِيدِ لَا الْخَيْرُكُله
وَالَيْكَ يَرْجِعُ الأَمْرُكُلُهُ وَعَلَانِيَنُهُ وَسِرُّهُ وَأَنْتَ مُنْتَهَى الشَانِ كُلِهِ ، سُبْحَانَ ذِي الْمُلْكِ ۖ وَالْمَلَكُوتِ . سُبْحَانَ ذِي الْعِزَّةِ وَالْجَبَرُوتِ، سُبْحَانَ الْحَيِّ الَّذِي لَا مَوتُ سُبْحَانَ الْمَلِكِ الحَلِيم. سُبْحَانَ اللهِ الوَاحِدِ الْعَظيمِهِ تَبَارَكَ اللَّهُ اَحْسَنُ الْخَالِقِينَ. اللهم إني أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْكُفْرِ بَعْدَ الْإِيمَانِ، وَمِنَ الصَّلالَةِ بَعْدَ الهدى، وَمِنَ الهَوَانِ بَعْدَ الكَرَامَةِ، وَمِنَ الدُّلَّ بَعْدَ العِزَّةِ وَمِنَ الخِلافِ بَعْدَ القَبولِهِ اللَّهُمَّ أَنتَ الْأَوَّلُ فَلَيْسَ قَبْلَكَ شَى وَأَنْتَ الْآخِرُ فَلَيْسَ بَعْدَكَ شَيْ وَأَنتَ الظَّاهِرُ فَلَيْسَ فَوْقَكَ شَيْ وَأَنتَ الْبَاطِرُ فَلَمْ دُونَكَ شَيْءٌ.

وَأَنتَ القَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِكَ وَالْبَاقي بَعْدَ فَنَاءِ خَلْقِكَ وَأَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ سُبحانَكَ تَبَارَكَتْ وَتَعَالَيْتَ عَمَّا يَقُولُ الظَّالِمُونَ عُلُوا كَبِيرًا والحمدُ للهِ حَمدَ كَثِيرًا بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمينَ، وَلَاحَوا وَلَا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِي الْعَظِيمِ، وَصَلَّى اللَّهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحمدٍ وَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ. بسم الله عَلى نَفْسِي وَعَلَى أَهْلِى وَمَالَى اللَّهُمَّ رَضَنِي بِمَا قَضَيْتَ لى وَعَافِنِي مَا أَبْقَيْتَنَى حَتَّى لَا أُحِبَّ تَجْحِيلَ مَا اَخَرْتَ وَلَا نَا خِيرَ مَا تَجَعَلْتَ القَمَ إِنِّي أَسْتَلْكَ بِوَجْهِكَ الكريم وَأَمْرِكَ الْعَظيمِ أَنْ تُجيَرَى مِنَ النَّارِ وَالكُفْرِ والْفَقْرِه

Eûzu billahi mineşşeytânirracîm.

Bismillâhirrahmânirrahîm

Rahmân ve Râhîm olan Allah’ın adıyla.

Ey Allah’ım, Yüce Rabb’im, övgü ve yücelemenin hepsi ancak Sanadır. Mülk Senindir. Hayrın hepsi Senin elindedir. İşlerin gizlisi ve açığıyla tümü, Sana döner. Bütün işlerin kendisinde sona erdiği makam Sensin.

Algılanamayan ve görünen âlemin sahibini yücelerim. Ölümsüz diri Allah’ı yücelerim. Halîm (ceza vermekte acele etmeyip, yumuşak davranan) Hükümdarı yücelerim. Tek ve muhteşem Allah’ı yücelerim.

En güzel yaratıcı O Allah ne mübarektir. Allah’ım, îmandan sonra küfre, hak yola erdikten sonra sapıklığa düşmekten, (İslâm ile) şereflendikten sonra hor görülmekten, izzetten sonra zillete düşmekten, (İslâm’ı) kabulden sonra ihtilâfa düşmekten Sana sığınırım.

Ey Allah’ım, Sen en öncesin; Senden önce hiç bir şey yok. Sen en sonsun, Senden sonra hiç bir şey yok. Sen zahirsin, Senden açık hiç bir şey yok. Sen Bâtin’sın, Senden derinde hiç bir şey yok.

Sen kullarının üzerinde ezici ve güçlüsün. Bütün yaratılmışlar yok olduktan sonra tek sürekli Sensin. Sen Aziz ve hikmet sahibisin. Seni yüceleriz.

Sen zalimlerin Senin hakkında söylediklerinden çok uzak, yüce ve ulusun. Sayısız hamd olarak hamdlerin tümü Allah’adır.

Ey merhametlilerin en merhametlisi; bize rahmet eyle.

Güç ve kuvvet de, her türlü değişiklik de ancak azametli ve yüce Allah’ın yardımıyla oluşur. Yüce Allah efendimiz Muhammed’e, O’nun temiz, pak aline, ve bütün ashabına rahmet etsin.

Nefsim için, aile halkım için ve malım için Allah’ı anarım.

Ey Allah’ım, hakkımdaki hükmüne beni razı kıl.

Yaşattığın müddetçe bana afiyet ver ki, ertelediğinin ivedileşmesinden, erken verdiğinin de ertelenmesinden etkilenmeyeyim.

Ey Allah’ım kerim olan yüzün ve yüce olan emrin hürmetine, beni ateşten, küfürden ve fakirlikten koru.

Ey rabbimiz! “Bize mutluluk getirecek eşler ve çocuklar bahşet; bizi günahtan sakınanlara öncü yap!”

Amin Amin Amin