enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

PARELEL FETVA (DEVLET)

PARELEL FETVA (DEVLET)
2 Ocak 2022 12:43 | Son Güncellenme: 2 Ocak 2022 13:00
A+
A-

Hatırlarsanız Geçen yıl Ankara ve İstanbul Büyük Şehir Belediyeleri Sayın Mansur Yavaş ve sayın Ekrem İmamoğlu  yardım toplamaya ve ve bu yardımlarda vatandaştan ilgi görmeye başlayınca içişleri bakanlığı “Devlet İçinde Devlet Olmaz” diyerek bu yardım toplamanın “PARELEL DEVLET” yapılanması olduğunu beyan ederek toplanan yardımları bloke ettirmişti…

Gerekçede “Devlet Valilikler aracılığıyla zaten yardım topluyor belediyenin toplaması “Devlet İçinde Devlet” yapılanmasına yol açmaktır müsaade edemeyiz….

Şimdi bunu niye hatırlattım!

Sayın Cumhurbaşkanı dövizi düşürmek için “Kur Garantili Mevduat hesabı” için güvence verince vatandaşta doğal olarak bunun FAİZ olup olmadığını DİYANET’e sormaya başladı. Diyanet Fetva kurulu da bu sorulan sorulara yani “Kur Garantili Mevduat Hesabına” CAİZ değil deyiverdi.

Diyanetin verdiği bu FETVA işine gelmeyen iktidar ve sevenlerine Prof.Dr.Hayrettin Karaman yetişiverdi. Karaman ise; “Kur Garantili Mevduat Hesabı” için CAİZDİR deyiverdi. Ak Partilileri bir şekilde rahatlatmış oluverdi.!

ŞİMDİ SORU ŞU

Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri yardım topkarken “Devlet İçinde Devlet” yani “Parelel Devlet” oluyorsa Devletin en önemli kurumu ve FETVA mercii başkanını sayın Cumhurbaşkanının atadığı “DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI” varken Prof. Dr. Hayrettin Karaman’dan işinize gelen FETVA’yı almak ve bununla amel etmek niçin “PARELEL DEVLET” olmuyor?

Diyanetin verdiği FETVA işinize gelmediği için aldığınız bu FETVA “Devlet içinde Devlet” yapılanması neden olmuyor?

Sahi; Geçmişte de bu şekilde “DİYANET” dururken FETÖ CEMAATİNİ öne çıkarıp onun fetvalarıyla bu ülkeyi yönetmemişmiydiniz?

ZİRAAT BANKASI FETVA MERCİİ Mİ?

Ziraat Bankası birde Ziraat Katılım Bankası kurdu.

Şimdi bu Ziraat Katılım çıkıp “Kur Garantili Mevduat Hesabı” için güvence vererek fetva veriyor ve günah olmadığını belirtmek için icazet yayınlıyor.

Bankanın sitesinde yayımlanmış

Diyanet ‘’…Mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır”diyor.

Ziraat Katılım fetvacıları ise ‘’faiz’’ özür ‘’kar payı ‘’dinen caiz !

Peki bunlar niçin PARELEL DEVLET YAPILANMASI olmuyor ve soruşturma açılmıyor?

DİĞER ENTERESAN OLAN ŞEY İSE

Diyanet İşleri Başkanlığında İMAM veya GÖREVLİ olan kardeşimiz sırf Ak Partiyi savunabilmek “Kur Garantili Mevduat Hesabı” için bağlı olduğu kurumun yani DİYANETİN değilde Prof.Dr.Hayrettin Karaman’ın FETVASINI bizlere delil olarak gösteriyor.

Son sözü Saadet Partisi Genel Başkanı sayın Temel Karamollaoğlu beyin sık sık söylediği bir dua ile bitireyim!

ALLAH SİZLERE AKIL FİKİR VERSİN YA!!!

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.