enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Otomobil Fiyatları Düşecek mi?

Dolar kuru 18 TL’den 12 liralara kadar düşünce gözler sıfır araba fiyatlarına çevrildi. Doların düşmesi ile sıfır araba fiyatları düşecek mi?

Otomobil Fiyatları Düşecek mi?
21 Aralık 2021 14:36
A+
A-

Dolar kuru bugün 11 TL’lere kadar geri çekildi. Dolar kuru saat 11.45 itibarıyla 13,59 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro kuru 15,39 TL, gram altın 795 TL’den hareket ediyor. Dolar kurundaki düşüş sonrası gözler rekor zamlarla en tepe seviyelere çıkan sıfır araba fiyatları piyasasına çevrildi. Peki araba fiyatları düşecek mi?

SIFIR VE İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Dövize endeksli Türk Lirası mevduatı açıklaması dolar kurunda geri çekilmeye neden oldu fakat dolar kuru yeniden 13 TL’yi geçmiş durumda. Dolar kurunda sert düşüşün araba fiyatlarına ne zaman ve ne şekilde yansıyacağı ise merak konusu oldu. Sektör temsilcilerinden ise ilk açıklamalar gelmeye başladı. Sektör temsilcileri araba fiyatlarında düşüş olabileceğini belirtiyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu sıfır araba fiyatları için, “Her marka ve her modelin farklı şekilde fiyatlaması gerçekleşecek. Fiyat değişikliğine gidecek her marka, farklı yöntemler ile bunu yapacak. Fiyat değişimi modele göre de farklılık gösterecek.” yorumunda bulundu.

ÇOK HIZLI REAKSİYON BEKLEMEMEK LAZIM

İsmi verilmeyen bir başka markanın CEO’su ise Dünya gazetesine yaptığı açıklamada, “Eğer inişin istikrarlı olacağı kanaati oluşursa evet fiyat revizyonu ve kampanyalar olabilir. Ama biraz temkinli hareket edilir. Çok hızlı reaksiyon beklememek lazım.” ifadelerini kullandı.

Volkswagen, Fiat gibi bazı markalarda şu anda güncel araba fiyatları listesine ulaşılamıyor. Edinilen bilgiye göre fiyat güncellemesi yapılıyor.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

İkinci araba fiyatları için de Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın, “Markaların çoğu fiyat güncelliyor. Sıfır fiyatlarında hemen bir geri gitme olmaz ama kampanyalar planlıyorlar. İkinci elde ise şu anda bir düşüş beklemiyoruz. Döviz kuru 11-12 civarında sabitlenirse yaklaşık 20 gün içinde ikinci el fiyatları da geri gelir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.