enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Örnek Devlet Adamı

Hemşehrimiz Murat Başesgioğlu beyi uzun yıllardır duyarız ve tanırızda. –

Örnek Devlet Adamı
11 Eylül 2020 17:54 | Son Güncellenme: 11 Eylül 2020 18:14
A+
A-

Murat Başesgioğlu bey Kastamonu’muzun yetiştirdiği önemli siyasilerin ve değerlerin başında gelir. Sayın;Hasan Altan, Mehmet Serdaroğlu, Dr. Abdullah Sevim, Avukat Halil Uluay ve Muhittin Tığlı, Mehmet Sayan gibi değerli insanlarımızı hakkında duygularımı daha önce yazmıştım. Sayın bakanımızı da yazacaktım gecikerek yazıyorum ama olsun.

Murat Başesgioğlu bey daha önce uzun yıllar İçişleri bakanlığı olmak üzere bir çok kez bakanlık yaptı. Anavatan partisinde de, Ak Partide de, MHP’ de de önemli bir konumda ve her zaman üst düzey görevlerde bulundu.

Hatta bir dönem 90’lı yılların ortasında TBMM başkanlığının da kıyısından döndü.

Anavatan partisinden 2 aday çıkmış, biri Mustafa Kalemli diğeri hemşehrimiz Murat beydi. Diğer siyasi partili adaylarda vardı, ilk turda Mustafa Kalemli fazla oy alınca Anap genel başkanı 2.turda hangi adayımız çok oy alırsa partimizin adayı da o olacaktır demişti. Refah partisi adayı da vardı ama Mesut Yılmaz’ın bu açıklamasını duyan sayın Erbakan 2.turda taktik değiştirerek Murat Başesgioğlu’nu destekleyerek başkanlık yolunu açıvermişti ama Mesut Yılmaz sözünde duramadı ve çok oy alan Murat beyi değilde Mustafa Kalemli’den yana tavır takınıp 3.turda adaylarının Mustafa Kalemli olduğunu beyan ediverdi. Hemşehrimizin TBMM başkanlığını kendi partisinin genel başkanı engellemiş oldu.

Sayın bakanımız Murat Başesgioğlu beyi Taşköprülüler derneğinde görev yaparken ve siyasetin içinde bir birey olarakta tanıdık, hasbihal ettik.

Şunu söyleyim ki Murat bey tam bir devlet adamı portresi çizdi bende. Bakan olduğunda da, sade vekil olduğunda da bu yapısından farklı bir durum görmedik. Bakan olduğunda kibre kapılmıyordu, vekil olduğunda veya olmadığında da gurur yapmıyordu. Bazı programlarınıza davet ettiğiimizde görevi ne olursa olsun aynı yaklaşımı gösterir ve ona göre de davranırdı.

1 YIL ARAYLA GÖRDÜĞÜM 2 FOTOĞRAF

Feshanede yapılan bir Kastamonu günleri için açılışa gitmiştik. Murat Başesgioğlu beyde Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı idi. Açılıştan sonra stantların ziyareti yapılıyordu. Sayın bakanın çevresine yaklaşmanın imkanı yoktu, onun yanında yer alabilmek için hemşehrilerimiz nerede ise birbirini eziyordu, gazeteci olarak bile yaklaşmanın imkanı yoktu anlayacağınız. Düşündüm acaba dedim bu izdiham ve sevgi sayın BAKAN’a mı yoksa hemşehrimiz MURAT BEY’e mi diye cevabını bir yıl sonra yine aynı mekanda alıverdim.
Nasıl mı?

Her yıl geleneksel olarak Feshanede yapılan Kastamonu günlerinde 1 yıl sonra yine açılışa gittik. Geçen yıl bakan olarak katılan sayın bakanımız bu yıl sade milletvekili olarak katılıyordu. Biraz uzaktan şöyle izledim gördüğüm fotoğraf şuydu; İnsanlar GÜCÜ seviyordu maalesef.. Milletvekili Murat Başesgioğlu beyin etrafında bu kez kimseler yoktu. Her zaman yanında olan hemşehrimiz İlyas Yılmaz ve 1,2 kişi daha vardı sadece.. Şunu da belirteyim Murat beyin hareketlerinde, mimiklerinde veya davranışlarında 1 yıl önceye göre fark yoktu ama etrafında çok farklar vardı.! Demek ki BAKAN’a rağbet daha fazla oluyormuş.!

Bu iki fotoğraf beni hem üzdü hem düşündürdü tabi ki.. Murat Başesgioğlu vekillik için İstanbul’dan aday olurdu bu durumu da garipserdik ama şimdi anlıyorum ki az vekili olan ilimizde Murat bey gibi isimlerin ilimizden değilde büyükşehirlerden aday olması daha çok daha isabetli bence de..

Sayın Murat Başesgioğlu bundan sonra siyasete girer mi, aktif rol alır mı bilemeyiz ama duruşu ve devlet adamlığı kimliği ile unutulmayacaktır. Bu vesile ile tüm sevdikleri ile birlikte sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar içinde uzun ömürler ve iki cihan saadeti diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.