enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Olduğu Gibi Görünen Göründüğü Gibi Olan Bir İnsan

Dr. Abdullah Sevim; Kastamonu Seydiler ilçesinden. Kastamonu’muzun son zamanlarda yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biridir.

Olduğu Gibi Görünen Göründüğü Gibi Olan Bir İnsan
25 Eylül 2020 18:01 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2021 11:30
A+
A-

MGV İstanbul kurucu il başkanlığı da yaptı. Herkesin ağabeyi, herkesin sevdiği, herkesin can dostudur. Şunu kesinlikle belirtelim ki Abdullah Sevim evet deseydi Ak parti hükümetlerinde kesinlikle bakanda olurdu veya İstanbul’un bir ilçesine çok rahat belediye başkanı da olurdu. O her türlü makamı elinin tersi ile bir kenara itmiş, zahmet olmadan rahmet olmaz düsturu ile Erbakan hocasının yanından ayrılmaya meyil bile etmemiştir.

O Çağımızın İmam-ı Azamı

O aynı zamanda Emiroğlu Baklavalarının da sahibi. Kadıköy gibi özel bir yerde şubeleri var. Emiroğlu baklava yemediyseniz henüz baklava yememişsiniz demektir.

Bana Çağımızın İmam’ı azamı kim diye sorsanız tereddütsüz Dr. Abdullah Sevim derim. Neden mi? İmam azam; Kufeliler koyunları çalınca çalınan koyunların etine rastlayıp yememek için kasap’a bir koyunun ömrünü sorar, kasaptan 10 yıl cevabını alınca, 10 yıl boyunca bilmediği, görmediği koyun etini yememiş ya… Abdullah ağabeyimizde bilmediği hiç biryerde yemek yemez, en şanlı, en kallavi otellerde dahi yemek yediği görülmemiştir.

Emiroğlu baklava özelikle Kadıköy’de markadır ve kömür ateşinde pişer. Fiyatı da iyidir yani. Ancak sıra vardır şubelerde. O şubelerde baklava hariç sadece su böreği satışı yapılır. Poğaca vb. şeylerin satışı kesinlikle yapılmaz. Çünkü hammaddelerinin içindekiler güven vermiyormuş, yağları sıkıntı imiş.Bu konuda çok hassastır.
Sadece bu konu da mı?
Elbette hayır.
Kredi kullanmaz!
Kredi kartı kullanmaz!!!
Bankalardan uzak durur!!!
“Bir Müslüman olarak sadece haramdan değil şüphe’den kaçar.” Dr.Abdullah Sevim.

Konuşurken ve görüşürken her daim çok naif, tam bir İstanbul beyefendisi, kadirşinas ve aynı zamanda ahde vefalı bir ağabeydir. Ayaklı kütüphanedir, devamlı okur, devamlı ders çalışır. Kimseyi kırmaz, hiç bir şekilde bahane üretmez. Her daim fittir, giyinmesini de konuşmasını da iyi bilir. Bir dönem Kastamonu ve İstanbul milletvekili adayı da olan değerli ağabeyimiz Saadet Partisi genel başkan yardımcılığıda yaptı. Hali hazırda İstanbul İl başkanlığını yürütmekte ve aynı zamanda Saadet Partisi Genel idare kurulu üyesidir.

Abdullah ağabeyimiz hakkında yazacak daha çok şey var ancak sayın Adnan Öksüz Milli Gazete’deki köşesinde kendisini çok güzel ifade etmiş zaten. Bizde o yazıyı burada paylaşmak düşüyor.

O Herkesin Aağabeyi

1955 Kastamonu Seydiler doğumlu.

* İstanbul İmam Hatip Lisesi (İHL) ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

* Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi İslami İlimler Bölümü mezunu.

* Doktorasını İslam hukuku alanında tamamladı.

* Gıda üretim ve satış alanında birçok yeniliğe imza attı.

* İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV) Yönetim Kurulu Başkanı.

* İHH Vakıf Eserleri Komisyonu Başkanı görevlerinde bulundu.

* Abdullah Sevim, evli ve 3 çocuk babası.

* Beni en fazla etkileyen ise, görme engelli kızı Şeyma Saleh Sevim’in hayatının her aşamasında hemen yanında ve yakınında bulunması, özellikle eğitim hayatına büyük destek olmasıydı. O kadar ki bu destek sayesinde, Şeyma Hanım, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni 4 üzerinden 3.93 not ortalaması ile birinci olarak tamamladı.

Peki, bugüne kadar siyasi alanda ne gibi çalışmalar yaptı, Abdullah Sevim? Bunlara da bakalım;

* Refah Partisi (RP) İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

* Fazilet Partisi (FP) Genel Merkez Eğitimciliği görevlerinde bulundu.

* 1991’de Kastamonu, 1995 ve 1999’da İstanbul birinci bölgeden milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi 25. Dönem milletvekili adayı gösterildi.

* Milli Gençlik Vakfı (MGV) İstanbul İl Başkanlığı ifa etti.

* Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği görevinde bulundu.

“ASIL KAZANÇ SIRATI MÜSTAKİM ÜZERİNDE OLMAKTIR”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, 2011 seçimlerinden hemen önce, haberx.com’dan Cengiz Koyuncu’ya bir röportaj verdi. O röportajda Abdullah Bey neler anlattı? Nelerin altını özellikle çizdi? Bu röportajdan bazı bölümleri buraya almak istiyorum;

* “Sağcı, solcu, ortanın sağı ya da solu gibi kavramlar küresel sistemin insanları aldatmak için kurdukları düzeneğin parçalarının isimleridir. Biz kendimizi asla bu zulüm çarkının içinde görmüyoruz. Tarih boyunca hak ve batıl mücadelesi olmuştur. Batılın sağında ya da solunda olmak bizim için hiçbir değer ifade etmemektedir. Bu düşünceden hareketle biz diyoruz ki bir tarafta sistemin oyuncağı olmuş bir takım partiler, kurum ve kuruluşlar vardır. Bir tarafta da Milli Görüş vardır.”

İnsanların huzur için paraya ihtiyacı yoktur. Ahlak ve maneviyat olduktan sonra refahın gelmesi işin en kolay kısmıdır. İnsanların Allah ile bağları kopartıldığı zaman doymak bilmez bir canavara dönüşüyorlar.”

“Faizle işleyen çarklar hem bereketi ortadan kaldırıyor ve hem de insanları köleleştiriyor. Haksız bir biçimde bir kesim zenginleştikçe ahlaki donanımı da desteklenmemiş, fakirleştirilmiş, cahil bırakılmış insanlar başka başka yollara tevessül ediyorlar.

Gelir dağılımındaki adaletsizlik bir müddet sonra kravatlı hırsızlarla kravatsız hırsızların savaşına dönüşmeye başlıyor “Gayri Safi Milli Hâsıla (GSMH) hesaplanırken alınan ortalama, en zenginin parası ile en fakirin parasını bir hesabın içine koyuyor sonra diyor ki, ‘Hepiniz on bin dolar kazanıyorsunuz’. Hâlbuki öyle mi? O zengin adam trilyonlarca para götürürken diğeri günlük ekmeğini bulmakta güçlük çekiyor.

“Bizim için kaybetmek diye bir şey yoktur. Bu dönemde insanımız artık beşeri sistemlerin adaletsizliklerine ‘dur’ diyecek ve milletin görüşünü iktidara getirecektir. Bizim çıktığımız yol öyle bir yoldur ki hedefe ulaşmaktan ziyade o yolda bulunup bulunmamaktan dolayı hesap vereceğiz. Bizim alnımız her zaman açıktır. Asıl kazanç sıratı müstakim üzerinde olmaktır.”

ABDULLAH BEY HANGİ KONULARI ÖNE ÇIKARDI; Türkiye’de gelir dağılımda ciddi bir adaletsizlik var. Asgari ücret bu yüzden 2.000 lira. Faize kaynak aktarılmak zorunda kalınmasa asgari ücret 3, 3.5 bin lira olabilir.”

* “Bugün ülkemizde çeşitli yapıda insanlarımız ve kardeşlerimiz var. Bu insanlarımızı temsil eden siyasi partiler var. Bu siyasi partilerin temsilcileri durumunda olanların bir araya gelmesi, ülke meselelerini birlikte müzakere etmesine ihtiyaç var.”

* “İslam’ı yok etmek isteyen Siyonizm, ‘Ilımlı İslam’ projesini yürürlüğe koydu. Erbakan Hoca bu sırada akademik çalışma yapıyor, 1,5 senede doktora tezi hazırlamıştı. Türkiye’de kullanılan zirai motorların Almanya’da üretildiğini duyunca şok olmuş ve Türkiye’de yapılması için adım atmış, başarmıştır.”

 

Adnan Öksüz

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.