enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Nasıl düzgün dinlenilir? İşte dinlenmenin püf noktası

Nasıl düzgün dinlenilir? İşte dinlenmenin püf noktası
11 Temmuz 2022 15:06 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2022 14:07
A+
A-

‘Kaybetme’ korkusunun evrensel olarak anlaşılan kendi kısaltmasına sahip olduğu bir çağda, dinlenme ve rahatlamanın rahatlaması her zaman olduğu kadar önemli görülmemektedir. Bunun yerine, değerli olmak için sürekli olarak ulaşılabilir olmamız gerektiğine inanıyoruz.

Ama bu devam etmenin bir yolu değil. Bunun için ve aşağıda, yeniden başlamanın ve gerçekten dinlenmenin altı yolunu bulacaksınız .

Fren sizi başarıya götürecek

Klasik Yunan filozofu Aristoteles şöyle dedi: “Doğa, sadece iyi çalışabilmemizi değil, aynı zamanda iyi kalmamızı da talep eder.” Robotlar gibi 7/24 çalışabilen makineler olmadığımızı anladı. Her şeye rağmen başarılı olmak için kendimizi sürekli olarak zorlamak, yalnızca düşünmeyi sağlayabilir. Kendimize çiçek açmamıza izin vermek için kesintiye ihtiyacımız var.

Dinlenme planlanmalıdır

Yukarıdakilerden sonra ama gelir. . . Kendi kendine olmayacak. Anı yakalamalı ve ne istediğinize bilinçli olarak karar vermelisiniz. Ve en önemlisi, dinlenmenize aktif olarak katılmalısınız. Çalışmayı bırakmak için bir zaman belirleyin, böylece o resim kursuna gidebilirsiniz ya da çocukları almadan önce kısa bir yürüyüş yapın ya da daha iyisi, çocuklarla yürüyüşe çıkın.

İlk önce en zor kısmı yapın

Evde veya işte uzun bir yapılacaklar listemiz olduğunda, bir şeyi başardığımızı hissetmek için önce tüm küçük şeyleri yapmak cazip gelir. Bunun dışında asla işe yaramaz çünkü bilinçaltımızın arkasında, o zor e-postanın, denemenin, makalenin veya düzeltilmesi gereken bir şeyin hala orada olduğu ve dikkatimizi beklediği bilgisi vardır. Erteleyerek, dinlenmek şöyle dursun, verimlilik adına devam eden her türlü çabayı baltalıyoruz, çünkü gerçekten yapılması gereken tek şeyin bu olduğunu biliyoruz.

Çoklu görevin bir efsane olduğunu kabul edin

Aynı anda birden fazla şey yapmak ve bunu iyi yapmayı ummak mümkün değildir. İster sunum sırasında sadece dinlemek yerine not almak, ister telefonda konuşurken araba kullanmak, hatta eller serbest olsun, sinirbilim, iki şeyi aynı anda yapmak arasında, beynin bir süreci durdurma ve başlatma arasında hızla geçiş yaptığını gösteriyor. Bu nedenle yaptığınız iş verimsiz ve hatalara açık olacaktır.

“Derin oyun”un ne olduğunu biliyor musun?

Bu, Dr. Alex Pang, Rest: Neden Daha Az Çalışırken Daha Fazlasını Yaparsınız kitabının yazarı. Bunu, işimizle aynı psikolojik ödüllerden bazılarını sunan, ancak farklı bir ortamda ve işin hayal kırıklığı olmadan sunan hobileri tanımlamak için kullanıyor. Bunlar, bilinçli zihninizin henüz çözemediği sorunları bilinçaltımıza devralma fırsatı veren faaliyetlerdir.

Bir sprint koşmuyorsun, bir maraton koşuyorsun

Aktif dinlenme söz konusu olduğunda, uzun süreli gevşeme yerine kısa molalar tercih edilir. Dinlenme zamanınızı nasıl geçirdiğiniz, ne kadar dinlendiğinizden çok daha önemlidir. İster egzersiz yapıyor, ister oyun oynuyor olun, on dakikalık yoğun “hareketsizlik”, sosyal medyada pasif bir şekilde gezinmenin bir saatten çok daha fazlasını yapacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.