enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Diş çürümesini nasıl önleyebilirim? 3 adımda eksiksiz ağız hijyeni

Sağlıklı bir gülümseme, günlük olarak uygun ağız hijyeni gerektirir. Diş çürümesini nasıl önleyebilirim? 3 adımda eksiksiz ağız hijyeni…

Diş çürümesini nasıl önleyebilirim? 3 adımda eksiksiz ağız hijyeni
11 Temmuz 2022 14:28 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2022 14:10
A+
A-
Sağlıklı bir gülümseme, günlük olarak uygun ağız hijyeni gerektirir. Milyarlarca bakteri ağız boşluğumuzda bulunur ve uygun bakım yapılmadan dişlerde plak olarak birikir ve diş çürümesine, diş eti iltihabına ve hatta periodontit gibi daha ciddi durumlara neden olur.

Her yemekten sonra doğru fırçalama ve günde en az bir kez gargara ve diş ipi kullanımı ağız hijyenini sağlamak ve diş çürümelerini önlemek için gerekli kabul edilir.

Diş çürümesini nasıl önleyebilirim?

1. Doğru fırçalama: Diş çürümelerini önlemenin en iyi yolu, dişlerinizi günde iki kez fırçalayarak plağı çıkarmaktır. Diş fırçasının boyutu ve şekli, her ağza uymalı ve ister klasik diş fırçasını, ister döner başlıklı elektrikli diş fırçasını seçin, ulaşılması zor tüm yerlere kolayca ulaşmasını sağlamalıdır. İyi bir diş macunu seçimi de tam bir hijyen ve koruma sağlayacağı için önemlidir. Mağazalarda ve eczanelerde farklı ihtiyaçları karşılayan çok çeşitli diş macunları bulunmaktadır.
2. Diş ipi kullanımı: Diş fırçasına ek olarak, uygun diş temizliği için özellikle önemli bir uygulama, diş fırçasının ulaşamadığı yerlerden plağı çıkarmak için diş ipi veya diğer diş arası temizleyicilerin (ince küçük fırçalar gibi) kullanılmasıdır.
3. Gargara ile yıkama: Ek koruma ve ferahlık için gargara ile yıkamayı unutmayınız. Antimikrobiyal özelliği bakteri aktivitesini azaltır ve plak oluşumunu engelleyerek ferah bir nefes sağlar. Mağazalarda ve eczanelerde her ihtiyaca yönelik florürlü ve florürsüz çeşitli müstahzarlar bulunmaktadır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.