enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mükemmel domates salçasının sırları: Evde lezzetli domates salçası nasıl yapılır?

Mağazalardan aldığınız salçayı, evde kendi ellerinizle, olgun ve doğal domateslerden hazırladığınız salçayla karşılaştırabilir misiniz? Bu, ” umami ” olarak da adlandırılan domates lezzetinin özüdür . Burada özellikle parlaktır, çünkü domates salçası sıvısı mümkün olduğu kadar buharlaşır, içindeki kuru madde konsantrasyonu% 25 ila 40 arasındadır, domates püresinde ise sadece% 12 – 20 bulunur. Bu yüzden Kastamonu Haber ekibi olarak kışa evde domates salçası hazırlamanın sırlarını paylaşıyoruz.

Mükemmel domates salçasının sırları: Evde lezzetli domates salçası nasıl yapılır?
10 Eylül 2024 11:43
A+
A-

Makalede nelerden bahsedeceğiz: Mükemmel domates salçasının sırları. Makarna için domates ve baharat nasıl seçilir. Domates salçası için basit bir tarif. Fırında domates salçası pişirme. Baharatlı domates salçası tarifi. Kış için klasik domates salçasına üç alternatif daha. Domates salçalı Lecho kış Kış için İtalyan domates sosu. Kış için ev yapımı ketçap

 

   Endüstriyel salçalar tüm yıl boyunca hazırlanır ama tabi ki domates hasadı döneminde hazırlanan salça daha lezzetlidir. Bu nedenle salça paketlerken sadece son kullanma tarihine değil, üretim ayına da dikkat etmelisiniz. Ambalaj şeffafsa parlak kırmızı bir macun seçin – bu en yüksek sınıftır. Birinci sınıf macun – kahverengi renktedir.

Mağazadaki domates salçasının etiketini okuduğunuzda pek çok ilginç şey keşfedeceksiniz. Tarifte verilen iki malzemeye (domates ve tuz) ek olarak boya, koyulaştırıcı nişasta ve koruyucu maddeler de bulunabilir. Evde yemek pişirirken kompozisyon ve kaliteden yalnızca siz sorumlusunuz. Domates salçası hazırlamanın tüm nüanslarına bakalım – fırında bile yapılabilir.

 

Mükemmel domates salçasının sırları

Ev yapımı salçayı mevsiminde hazırlarsanız hem lezzetli hem de karlı olacaktır. Bunu, pazarların mevsimlik sebzelerle dolu olduğu ve fiyatların yılın her zamankinden daha düşük olduğu Ağustos veya Eylül aylarında yapmak daha iyidir. En iyi domatesleri seçmek için biraz zaman ayırın; mutfaktaki başarınız doğrudan buna bağlıdır. Satın almadan önce domatesleri koklayın: belirgin ve karakteristik bir olgunluk aromasına sahip olmalıdırlar. Çok fazla posa içeren çeşitleri seçmek daha iyidir.

 

Biraz vakit geçirmeye hazır olun. Ayrıca domatesler çok kötü pişer. Bu, konsantre lezzeti ve canlı rengi garanti eden normal bir işlemdir.

Aşağıdaki durumlarda domates salçası harika olacaktır:

 

  1. Yüksek kaliteli mevsimlik domatesler satın alın – etli, çok sulu değil. Domatesler hasarsız veya bozulma belirtisi olmadan bütün olmalıdır.
  2. Acele etmeyin: Domatesleri en az 2 saat artı hazırlık süresi boyunca pişirmeniz gerekecek.
  3. Uyumlu bir şekilde oluşturulmuş baharatları seçin veya kendinizi tuzla sınırlayın.
  4. Başka hiçbir şey eklemeyin, domateslerin lezzeti tam olarak gelişsin.

 

Makarna için domates ve baharat nasıl seçilir

Öncelikle domateslerinizi seçin. Ekonomistlerin söylediği gibi, çok fazla posa ve az miktarda meyve suyu içeren et ürünleri daha karlı olacaktır. En basit ve en ucuz domates “Slivka” çeşididir. “Alsu”, “Bull’s Heart”,“Nastenka” çeşitleri için daha fazla ödeme yapmanız gerekecek, ancak etli olmalarının yanı sıra tatlı, zengin bir domates aromasıyla da öne çıkıyorlar – olağanüstü lezzetli bir domates salçası yaratıyorlar. Bir yemeğe veya sosa belirgin bir domates aroması vermek için 1 çay kaşığı yeterlidir.

Basit salça için tuz yeterlidir. Daha baharatlı bir tat için taze çekilmiş karabiber, sarımsak, soğan, pul biber ve otlar ekleyebilirsiniz. Sonuç klasik, ev yapımı bir domates salçası değil, muhtemelen kışın da faydalı olacak bir sos olacaktır.

 

Domates salçası için basit bir tarif

En sıradan ama mükemmel domates salçası sadece domates ve tuzdan oluşur. Başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok: Her şeyi doğru yaparsanız, meyve suyu veya kokulu spagetti sosu hazırlayabileceğiniz mükemmel bir temel elde edeceksiniz.

 

Evde salça hazırlamak için her türlü domates uygundur, ancak etli olanların sıvının buharlaşması daha az zaman alacaktır.

 

10 porsiyon

 

3 saat

Hazırlanmak için ihtiyacınız olan:

 

l domates – 4 kg

l tuz – 80-100 gr, zevkinize göre

  1. Domatesleri yıkayın, kurutun ve meyvenin büyüklüğüne göre 8 parça olmak üzere 4 parçaya bölün . Sapı kesin.
  2. Domatesleri kalın dipli, uygun büyüklükte bir tencereye koyun ve orta ateşte yerleştirin. Yanmayı önlemek için ara sıra karıştırarak kaynatın. Isıyı en aza indirin, örtün ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Kabuklar etten tamamen ayrılıncaya ve etin kendisi pullara ayrılıncaya kadar.
  3. Artık 3 seçeneğiniz var. Kağıt hamuru, kabuklarla birlikte bir karıştırıcıda öğütülebilir ve daha sonra domates püresi, daha fazla pişirmek için tavaya geri gönderilebilir. Tahta kaşık veya spatula kullanarak derideki eti bir elekten geçirip pişirmeye devam edebilirsiniz. Veya meyveleri ve sebzeleri püre haline getirmek için özel bir makine kullanarak kabuklardaki posayı silin. Bu, büyük hacimler için çok uygundur.
  4. Üç seçenekten birini kullandıktan sonra püreyi tekrar tavaya alın ve tuzun yarısını ekleyin. Geri kalanını hazır olmadan 10-15 dakika önce tadına ekleyin; ancak aşırı tuzlamamaya dikkat edin.
  5. Yaklaşık 2 saat boyunca kısık ateşte, kapağı açık, sürekli karıştırarak pişirin. Sıvının yavaş yavaş buharlaştığını ve macunun kalınlaştığını göreceksiniz. Bu klasik domates salçası. Pişirme süresi domateslerin hacmine bağlıdır: İlk ürün ne kadar büyük olursa pişirme süresi de o kadar uzun olur.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.