enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mideden Kaynaklanan Hastalıklar Nelerdir (Mide Hastalıklarının Tedavi Yöntemleri)

Midede bir sorun olduğu nasıl anlaşılır? Mide rahatsızlığı hangi organlara zarar verir? Midede iltihap olduğu nasıl anlaşılır? Stres mideye vurunca ne olur? Mide hastalıkları belirtileri nelerdir? Kaç çeşit mide hastalığı var? Mide hastalıkları nasıl teşhis edilir? Mide rahatsızlığı hangi hastalıklara yol açar? Mide kanserinden korunmak için ne yapmalı? Mide kanseri hangi kan tahlilinde belli olur mu? Mide kanseri belirtileri ne iyi gelir? Mide kanserine hangi çorba iyi gelir?

Mideden Kaynaklanan Hastalıklar Nelerdir (Mide Hastalıklarının Tedavi Yöntemleri)
12 Temmuz 2023 00:03 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2023 13:12
A+
A-

MİDEDEN KAYNAKLANAN HASTALIKLAR NELERDİR?

Resulullah (s.a.v.) Efendimiz her işe başladığında Besmeleyle beraber dişlerini misvakla temizlemişler. Dişi misvaklamayı Ümmetine emir yolu tavsiye buyurmuşlar, Modern tıbba ışık tutacak, hastalıkların kaynağını arayanlara adres gösterecek şu Hadis-i Şerifte, hem teşhis, hem de tedavi vardır. “Mide hastalıkların evidir. Perhiz ise tedavinin özüdür”!

Biz midenin ve perhizin önemini 1. cild 11. sayfadaki MİDE başlıklı makalemizde belirtmiştik. Bugün ilaçların, yapılan tedavilerin netice vermemesinin, geç tesir etmesinin en önemli nedeni sinayi besinleri ve dengesiz beslenmedir. Kimyasal ilaçlar netice vermeyince bazı doğa dostları, çareyi bitkisel ilaçlarda ararlar. Lakin onlardan da netice göremezler. bunun tek nedeni sanayi ürünler güçlü gıdalar ve dengesiz beslenmedir. Dengesiz ve bu tür gıdalarla beslenenler daha doğrusu biz, 20. asrın son çeyrek insanları, genellikle mide ve mideden kaynaklanan hastalıklara çare bulamayız. (Ülser, mide ekşimesi, safra bozukluğu, kabızlık basur, egzama, sedef, sivilce, gaz, kalp, şişmanlık, damar tıkanıklığı cild yağlanması, Kolestrol, v.s.) bulsak bile bu kısa sürer. Bazen “Rabbim nedir bu çektiklerim” diye isyan eder gibi oluruz. Çektiğimiz midemizdendir. Mücadelemiz boğazla olması gerekir.

Bu mücadelede “tedavinin özü perhizdir.” Hadis-i şerifini göz önüne getirip, Kendi kendimizin doktoru olacağız. Geçeceğiz Aynanın karşısına deli deseler bile konuşacağız doktorla “Doktor bey düşün hele Akşam ne yedin de bu midem ekşiyor” diyeceğiz. Mide ekşiten o yemeği, gıdayı tespit edince. Onu kara kaplı deftere not edip bir daha yemeyeceğiz. Geçenlerde sedefli bir arkadaşım telefon etti yine sedefinin azdığını söyledi. “Ben yine sıkıntın mı var” deyince. Hayır “memleketten finduk gelmişti yemeden edemedik” dedi. Benim de aklıma fındığı tanıtan (Aslında karalayıp kötüleyen) tanıtım reklamı geldi ve “Fındık cildi güzelleştirir demek ki, sana sedefli cilt yakışıyormuş” deyiverdim.

Sedefin bir nedeni stres olmasına rağmen kaynağı karaciğerdir. Asıl Anayurdu midedir. Mide havuzdur oradan diğer organlara tahliye yapılır. Gıdalar bağırsaklarda emilir. Bu aşırı yağlı fındık, çikolata, ayçiçeği vs. den kana bizim tabirimizle pislik bulaşır (bilim adamları ne der bilemem) bu pislikler kandan karaciğere ulaşır. Karaciğer gıdaların zararlı kısmını kandan, sivil-
ce, sedef egzama olarak dışarı atar.

Yine bir çocukluk arkadaşım. 5 yaşındaki çocuğunda kaşıntı olduğunu bunu anlayamadığını kendisinde 30 yaşından sonra egzama görülmeye başladığını söyledi. Biz ona “Sen fakir çocuğu idin, sarımsak, soğana talim ettin, bu çocuk zengin çocuğu mamayı, çikolatayı, fındığı fıtığı ana karnında tanıdı” deyince haklısın dedi.

Mide rahatsızlıklarının bizce en önemli bir diğer nedeni domates ve domates salçasıdır. Biber salçası nı denemedim. Tahminim o dokunmayacak özellikte.

 Mide ve mideden kaynaklanan yukarıda zikrettiğimiz hastalıklarda en önemli tedavi perhizdir. Eli- ne, diline, beline, hakim olmak mutluluk için ne kadar iyiyse BOĞAZINA hakim olmak sağlık için o kadar iyidir, elzemdir.

İŞTE PERHİZ EDİLECEK GIDALAR

Kızartmalar, domates, domates salçası, fındık, fıstık, çikolatalar, yağlı gıdalar, susam, ayçiçeği, hararet vericiler… (Karabiber, acı biber, turşu ve tuzlu gıdaları, fazla proteinli mercimek v.s. gibi, siz de kendinize dokunan gıdayı bulup yemeyin.)

MİDEYİ KUVVETLENDİREN GIDALAR NELERDİR?

 Mideyi kuvvetlendiren gıdalar: Kantaron, nane, rezene, kimyon, kekik, çörek otu, civan perçemi, kabak, havuç, soğuk bal şerbeti, misvak kullanmak, patates haşlaması, kepek ekmeği, meyveler, (kabuklarıyla beraber) marul, tere, roka,

 

Astım Boğmaca Evde Nasıl Tedavi Edilir? 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.