enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Microsoft DirectStorage Nedir? Oyun Oynamayı Nasıl Daha Hızlı Hale Getirir?

DirectStorage, günümüzün GPU’larının devasa paralel işlem gücünü kullanarak SSD’lerin performansını hızlandıran bir DirectX 12 özelliğidir. DirectStorage etkin olduğunda, video oyunu yükleme ekranları tamamen ortadan kaldırılabilir.

Microsoft DirectStorage Nedir? Oyun Oynamayı Nasıl Daha Hızlı Hale Getirir?
5 Temmuz 2022 15:20
A+
A-

SSD’ler daha da geliştirildi ve NVM Express (NVME) piyasaya sürüldü. NVME, bilgisayarların depolama verilerine eski SATA arabirimi yerine PCIe veri yolu aracılığıyla erişmesine izin verdiği için daha da iyiydi. Bugün 5.000 Mbps’de yazabilen ve 7.000 Mbps’de okuyabilen SSD’lerimiz var. Ancak, inovasyonla birlikte oyunlar, bir NVME’nin bile modern bir oyunun gereksinimleriyle baş edemediği kadar karmaşık hale geldi.

Günümüzün modern oyunları, bu güzel karakterleri ve ortamları görüntülemek için 10’larca gigabayt veriye ihtiyaç duyuyor. DirectStorage API burada devreye giriyor. Bu yeni yazılımın Windows’ta uygulanması, video oyunlarının bu inanılmaz sürücü hızlarını kullanmasına ve kullanıcılarına gelişmiş performans getirmesine olanak tanıyacaktır. Nasıl? Hadi bulalım.

Microsoft DirectStorage nedir?

DirectStorage, veri akışı ek yükünü ortadan kaldırarak oyun yükleme sürelerini ve doku açılırlarını azaltmaya yardımcı olan bir Microsoft düşük seviyeli depolama API’sidir (Uygulama programlama arabirimi). Süper hızlı, neredeyse anında yükleme süreleri sağlar. Basitçe söylemek gerekirse, DirectStorage ile GPU, gereksiz yolları izlemeden oyun verilerini daha hızlı alır. Bir oyuncu olarak, grafikler ve dokular yüklenirken yaşadığınız gecikmeler, DirectStorage artık oyun dünyasının menzil kalitesini daha iyi görüntülemeyi, dokuları daha hızlı oluşturmayı ve böylece hız ve performansı artırmayı mümkün kılıyor. Oyun sırasında yükleme ekranında kalsanız bile DirectStorage yükleme süresini kısaltacaktır.,

Microsoft DirectStorage Nasıl Çalışır?

Microsoft DirectStorage, mevcut API’lerde yanlış olan her şeyi düzeltmeyi amaçlayan bir dizi depolama API’sidir. Bir geliştirici, depolama aygıtından veri istemek için DirectStorage API’lerini çağırdığında, süreç iki büyük fark dışında neredeyse aynıdır.

Microsoft DirectStorage Nedir? Oyun Oynamayı Nasıl Daha Hızlı Hale Getirir?

Microsoft DirectStorage Nedir? Oyun Oynamayı Nasıl Daha Hızlı Hale Getirir?

İlk olarak, verileri RAM’e kopyaladıktan sonra CPU dekompresyon rutini yoktur. Veriler CPU’ya kopyalanmaz ve sıkıştırılmaz. Eski API’lerin aksine, sıkıştırılmış veriler doğrudan GPU’ya gönderilir. İkincisi, API’ler süper hızlı NVMe SSD donanımından tam olarak yararlanır. NVMe SSD’ler mekanik sabit sürücülerden katlanarak daha yüksek bant genişliğine sahip olduğundan, DirectStorage’ın çalışması için bir NVMe SSD’ye ihtiyacı vardır. DirectStorage, aynı anda birçok veriyi okumak için bu SSD’lerin GB/s sırasına göre tam bant genişliğini kullanır. Bu, verileri yavaş ve MB/sn düzeninde okuyan eski API’lerden farklıdır.

Böylece GPU aynı anda çok sayıda sıkıştırılmış veri alır ve işlemeden önce daha fazla verinin gelmesini beklemek zorunda kalmaz. Yapılması gereken tek şey, GPU’nun işlemesi için verilerin sıkıştırmasını açmaktır. DirectStorage, son teknoloji GPU dekompresyon teknikleriyle paketlenir. GPU’lar, verileri CPU’lardan çok daha yüksek bir oranda açar.

DirectStorage Oyunları Nasıl İyileştirir?

DirectStorage, GPU’nuza inanılmaz derecede hızlı bir şekilde çok fazla veri sağladığı için oyun deneyiminizde devrim yaratabilir. İlk olarak, geliştiriciler oyunlarını DirectStorage ile kurarlarsa, oyunların neredeyse anında yükleme süreleri olacaktır. Böylece, en sevdiğiniz oyuna atlamak için uzun bir yükleme ekranında oturmak için beklemek zorunda kalmayacaksınız.

İkinci olarak, DirectStorage CPU’yu diğer görevleri yerine getirmek için serbest bıraktığından performansı artırır. Diğer bir deyişle, donanımınızı yükseltmemiş olsanız bile daha iyi kare hızları elde edeceksiniz.

Son olarak, DirectStorage ile oyunlar, minimum doku pop-in ile daha geniş ve karmaşık dünyalara sahip olacak. Bu, geliştiricilerin veri akışı endişeleri nedeniyle yaratıcı vizyonlarını geri çekmeden yeni nesil oyunlar oluşturmasına olanak tanıyacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.