enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji, sağanak yağış uyarısı yaptı! İşte rapor edilen iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Eylül 2023 tarihli hava tahmin raporunu paylaştı.

Meteoroloji, sağanak yağış uyarısı yaptı! İşte rapor edilen iller…
8 Eylül 2023 09:59
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin kuzey ve batı bölgelerinin parçalı, yer yer çok bulutlu ve yağışlı bir hava etkisi altında olması bekleniyor. Bu duruma göre, Marmara’nın güneydoğusu, İstanbul ve Kırklareli’nin Karadeniz sahilleri, İç Ege, Akdeniz’in Toroslar Mevkii ve Isparta çevresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu ve Sinop çevresi ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklarla etkilenmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak. Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’ın kuzey bölgelerinde ise şiddetli yağışların görülme ihtimali bulunmaktadır.

Genel olarak, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri çerçevesinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA KARŞI UYARI

Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’ın kuzey bölgeleri ile Manisa’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

BÖLGELERDEKİ HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Marmara bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak, genel olarak yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın kuzeyden ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ

Ege bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak, iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Uşak, Kütahya, Manisa ve Afyonkarahisar’ın kuzey kesimlerinde yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak, Isparta ve Toroslar Mevkii’nde cuma günü öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının görülebileceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak, kuzeybatı kesimlerinde, özellikle Eskişehir çevresi ve Ankara’nın kuzeybatısında aralıklı ve yerel sağanak yağışlar görülebilir. Eskişehir çevresinde yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bolu ve Sinop çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Kıyı kesimleri ile Artvin çevresinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak, kuzeydoğu kesimlerinde, özellikle Kars ve Ardahan çevresinde cuma günü yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu bölgesinde hava az bulutlu ve açık olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.