enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteorolijeden Kastamonu İçin Kritik Uyarı (Saat 17:00’ye Dikkat Çekildi)

Meteoroloji 4 bölge ve özellikle Kastamonu ve 23 şehir için kuvvetli yağışlar ve fırtına uyarısı yapmıştı. Öğlen saatlerinden sonra tüm şehirlerin neredeyse tamamını etkileyecek olan yağmur ve fırtına saat 17:00’de Kastamonu’yu da vurabileceği dikkat çekildi. Meteoroloji genel müdürlüğü il il uyarırken Kastamonu ve ilçeleri için kırmızı kodla uyarı üstüne uyarı yaptı.

Meteorolijeden Kastamonu İçin Kritik Uyarı (Saat 17:00’ye Dikkat Çekildi)
16 Ağustos 2022 00:02 | Son Güncellenme: 16 Ağustos 2022 10:01
A+
A-

Yaklaşık 23 vilayet için sağanak yağış uyarılarının ardından ülkenin 4 bölgesinde beklenen kuvvetli yağış ve fırtına ülkemizin bazı noktalarında etkisini göstermeye başladı.

Yağışların aralıklı ve yerel olarak yarın akşam saatlerine kadar etkili olmasının tahmin edildiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahminlere göre yarın günün ilk saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de Kastamonu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük’te yoğun yağmur yağışı ve fırtına beklendiği ifade edilerek dikkatli olunması noktasında uyarılar yapıldı.

Bilhassa yarın ikindi saat 16:30- 17:30 arası Kastamonu ve çevresinde sağanak yağışın çok etkili olacağı vurgulandı.

Sağanak yağışlar nedeniyle oluşması muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanarak hemşehrilerimize uyarı yapıldı.

Kastamonu Valiliği konuyla ilgili 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı.

Meteoroloji genel müdürlüğü bugün 6 ili kırmızı, 9 ili turuncu, 8 ili ise sarı kodla uyardı. Özellikle Batı Karadeniz illeri

Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, ve Düzce için kırmızı kodla, Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Amasya, Samsun ve Tokat için turuncu kodlu uyarı yaparken İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Ankara, Ordu ve Sivas için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji’nin bilgilendirmesi doğrultusunda AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Batı ve Orta Karadeniz’deki 6 ilde ‘kırmızı kodlu’ uyarı yapıldığı bu illerde bulunan vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı her zamankinden daha dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

KASTAMONU İÇİN 5 (BEŞ) GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.