enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Evde Çözümler

Kuru ve yıpranmış saçlar gerçek bir acı olabilir, ancak bu ev ilaçları ile buklelerinizi kısa sürede eski ihtişamına geri döndürebilirsiniz!

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Evde Çözümler
14 Ağustos 2022 12:20
A+
A-

Saçınızın durumunu iyileştirmenize yardımcı olmak için web’deki en iyi ipuçlarından ve püf noktalarından bazılarını bir araya getirdik. 

Derin Bakım Tedavileri

Kuru ve hasar görmüş saçları nemlendirmenin en iyi yolu derin bir saç kremi kullanmaktır. İyi bir derin saç kremi saçınızdaki nemi yeniler, yumuşak ve yönetilebilir hale getirir. Piyasada çok çeşitli derin yumuşatıcılar mevcuttur, bu nedenle saç tipinize uygun olanı seçtiğinizden emin olun. Ek olarak, kurumuş ve hasar görmüş saçlarınız varsa protein bazlı bir derin saç kremi denemek isteyebilirsiniz. Protein hasarlı saçları onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı olur .

Yağlar ve Maske Bakımları

Kuru ve hasar görmüş saçları nemlendirmenin bir başka harika yolu da bir yağ veya maske tedavisi kullanmaktır. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve avokado yağı gibi kuru ve hasarlı saçları tedavi etmek için çeşitli yağlar kullanılabilir. Bal, yoğurt ve yumurta beyazını karıştırarak da maskenizi yapabilirsiniz. Maskeyi saçınıza uygulayın ve durulamadan önce 20 dakika bekletin.

Bal

Bal, nemi hapsetmeye yardımcı olan doğal bir nemlendiricidir. Bal aynı zamanda harika bir antibakteriyel ajandır ve kuru ve hasarlı saçlara katkıda bulunan herhangi bir saç derisi sorununu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Kuru ve yıpranmış saçları tedavi etmek için bal kullanmak için saç derinize ve saçınıza masaj yapın. Balı ılık suyla durulamadan önce 30 dakika bekletin.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, kuru ve hasar görmüş saçlar için başka bir mükemmel doğal çözümdür. Elma sirkesi, kafa derinizin pH’ını dengelemeye yardımcı olur, bu da iltihaplanma ve kepeklerin azalmasına yardımcı olabilir. Kuru ve yıpranmış saçlarınızı tedavi etmek için elma sirkesi kullanmak için elma sirkesi ve suyu eşit miktarda karıştırın. Daha sonra karışımı saçınıza ve saç derinize uygulayın ve ılık suyla durulamadan önce 15 dakika bekletin.

Hindistan cevizi sütü

Hindistan cevizi sütü, kuru ve hasar görmüş saçlar için harika bir doğal saç kremidir. Hindistan cevizi sütü saçınıza nem ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olur. Hindistan cevizi sütünü kuru ve hasarlı saçları tedavi etmek için kullanmak için saçınıza ve saç derinize masaj yapın. Hindistan cevizi sütünü ılık suyla durulamadan önce 20 dakika bekletin.

Aloe Vera Suyu/Jel

Aloe vera kuru ve yıpranmış saçlar için mükemmel bir doğal çözümdür. Aloe vera suyu veya jeli saçınıza nem ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olur. Ayrıca kafa derisini yatıştırmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Aloe vera’yı saçınızı tedavi etmek için kullanmak için saçınıza ve saç derinize masaj yapın. Ardından aloe verayı ılık suyla durulamadan önce 20 dakika bekletin.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Evde Çözümler

Aşağıdakilerden Kaçının

Isı Şekillendirme Araçlarından Kaçının

Kuru ve hasar görmüş saçları önlemenin bir başka harika yolu da ısıyla şekillendirici aletlerden kaçınmaktır. Isı ile şekillendirme aletleri saçınızın doğal nemini alarak kuru ve kırılgan hale getirebilir. Isı ile şekillendirme aletleri kullanmanız gerekiyorsa, önceden ısıya karşı koruyucu bir sprey kullanın. Son olarak, saç spreyi ve jel gibi ısıyla şekillendirici ürünleri kullanmaktan kaçının. Bu ürünler saçınızı daha da kurutabilir ve hasara karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Saç Boyası Kullanımınızı Sınırlayın

Saçınızı sık sık boyarsanız, zarar verebilirsiniz. Saç boyası saçınızın doğal nemini alarak kuru ve kırılgan hale getirebilir. Saçınızı boyamanız gerekiyorsa, sonrasında nemlendirici bir şampuan ve saç kremi kullanın.

Doğal Şampuan ve Saç Kremi Kullanın

Kuru ve yıpranmış saçları önlemenin en iyi yollarından biri doğal şampuan ve saç kremi kullanmaktır. Ne yazık ki, birçok ticari şampuan ve saç kremi, saçınızın doğal nemini azaltabilecek sert kimyasallar içerir. Bunun yerine, doğal malzemelerle yapılmış ve sülfat, paraben ve Ethique’den Katı Şampuan Çubukları gibi diğer sert kimyasallar içermeyen şampuan ve saç kremleri arayın.

Ve unutmayın, hasar görmüş, kuru saçları önlemenin en iyi yolu, her şeyden önce saçınıza iyi bakmaktır. Düzenli olarak şampuanladığınızdan ve bakım yaptığınızdan emin olun, ısıyla şekillendirmeden önce ısıya karşı koruyucu sprey kullanın ve sert kimyasallardan kaçının.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.