enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kültür-Edebiyat ve Sanat Dergisi “Gıygaşuk” Yayın Hayatına Merhaba Dedi (Peki Gıygaşuk Ne Demektir?)

Kastamonu’ya özel Kültür, Edebiyat ve Sanat dergisi Gıygaşuk yayın hayatına merhaba dedi. Kastamonu Tanıtım ajansı tarafından hazırlanan ve ilk sayısı dolu dolu olan bu güzel derginin genel yayın yönetmenliğini Adem Salcıoğlu ve Yayın koordinatörlüğünü ise Hamdi Nalbant yapıyor.

Kültür-Edebiyat ve Sanat Dergisi “Gıygaşuk” Yayın Hayatına Merhaba Dedi (Peki Gıygaşuk Ne Demektir?)
29 Mayıs 2022 22:48 | Son Güncellenme: 29 Mayıs 2022 23:23
A+
A-

Kastamonu Cep Dergisi gibi ücretsiz olan derginin ilk sayısında; Şair, edebiyat araştırmacısı, halk bilimci ve devlet sanatçısı Kastamonulu hemşehrimiz Orhan Şaik Gökyay’ın hayatının anlatıldığı bir dosya da var.

Kastamonu’ya özel Kültür, Edebiyat ve Sanat dergisi Gıygaşuk’u yayın hayatına başlamasının heyecanını yaşayan Genel Yayın Yönetmeni Adem Salcıoğlu ilk sayı ile ilgili duygu ve düşüncelerini ise şöyle ifade etti…

MERHABA DOSTLAR…

“Öncelikle sağlıklı, mutlu, huzurlu bir pazar diliyorum.

GIYGAŞUK uzun bir çalışma sonucu nihayet yayında.
Beğeneceğinizi düşündüğümüz bir çalışma oldu. Eminim sizlerin de görüş, öneri, eleştiri vb. katkısıyla ilerleyen sayılarda daha da güzelleşecektir. Lütfen eleştiriden çekinmeyin. Düşüncelerinizi açık açık yazın. Ki hem kendimizi hem de toplumsal bakışı daha net görebilelim.

GIYGAŞUK dergisini, dergimizin yayın koordinatörlüğünü üstlenen değerli dostum, hocam Hamdi Nalbant ile birlikte hazırlıyoruz. Hamdi Nalbant hocama bu muhteşem desteği için minnettarım. GIYGAŞUK benden çok onun eseri.

Dergimize yazılarıyla katkı veren tüm değerli hocalarımıza, kardeşlerime ve dostlarıma da ayrıca gönül dolusu teşekkür ediyorum.

Kastamonu Cep Dergi ise yeni formatı ile çok yakında yeniden cebinizde olacak.

Saygı ve sevgi ile hoşçakalın, mutlu kalın.
Edebiyat dergimiz GIYGAŞUK ilk sayısıyla yayında hayırlı olsun” dedi.

Kastamonu’ya özel Kültür, Edebiyat ve Sanat dergisi Gıygaşuk’yn Yayın koordinatörü Hamdi Nalbant ise heyecanını şu sözlerle paylaşarak dergiye katkı sunanlara ve emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı.

“Değerli dostum Adem Salcıoğlu ile birlikte hazırladığımız dergimizin ülkemiz kültür ve edebiyatına katkı sağlamasını diliyorum.

Çalışmak bizden, başarı Allah’tandır.

İlk sayımızda yazı ve şiirleriyle bize katkı sunan üstadlarımız, hocalarımız ve dostlarımıza en kalbî duygularımla teşekkür ediyorum.

Bu sayıda:
Abdullah Aydın
Adil Karagöz
Ahmet İdrisoğlu
Ali Emre
Bestami Yazgan
Emin Altıntaş
Figen Acar
Halil Serdar Bıyıklı
İbrahim Özgün
İbrahim Tenekeci
İsa Alaoğlu
İsmail Karabıyıkoğlu
Muhammed Cebecioğlu
Mustafa Çiftçi
Nail Tan
Orhan Salci Orhan
Salim Çağlar
Şevket Özsoy
Yunus Emre Gevgeşoğlu ‘nun eserleri okunabilir.

PEKİ NEDEN GIYGAŞUK ve GIYGAŞUK NEDİR NE DEMEKTİR?

Bu soruya en iyi cevabı derginin yayın koordinatörü Hamdi Nalbant veriyor.

Şimdi aklınıza şu soru gelebilir! Ne- den Gıygaşuk. İlk başta telaffuzu belki sizi rahatsız da edebilir. Efen- dim Gıygaşuk Kastamonu coğrafya- sında ses itibariyle yöreden yöreye küçük değişimler göstermekle bir- likte anlam olarak ortak bir ifade ile “hafif aralık” anlamına gelmektedir. Biz de bu kutlu coğrafyamızı sonsuz düşünce evrenine açmak için ve de bunu yaparken kontrollü bir şekilde yol alabilmek için kapımızı hafif aralık yaptık. Her şeye ve her konuya ka- pımızı ne tamamen kapatıyoruz, ne de kontrolsüz bir şekilde tamamen açıyoruz. Bu felsefe ile, yerel kül- türü, yerel düşünceyi, yerel dili ko- ruyarak evrensel dünyaya açılmak gayesiyle, dostlarımızın da çoğun- luk itibariyle tercihi olarak adımızı GIYGAŞUK koyduk. Umarım bu ismi ve bu dergiyi siz de seveceksiniz

Dergiyi aşağıdaki bağlantıdan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

https://kastamonucepdergi.com/giygasuk/kastamonu_giygasuk_1.pdf

Çevrenizle ve Sosyal Medya Hesaplarınızda paylaşıp bize destek olursanız çok mutlu oluruz.

37haber ailesi olarak bu güzel ve özel çalışmalarından dolayı Kastamonu Tanıtım Ajansına, Genel Yayın Yönetmeni Adem Salcıoğlu beye ve Yayın Koordinatörü Hamdi Nalbant beye teşekkür eder başarılar dileriz.

Yorumlar
  1. tevfik dag dedi ki:

    Fevkalade heyecanlandım. Mevsimlik bir dergide olsa çıkması çok mühim.Zira dergiciliğin bittiğini söyledikleri bir zamandan hayır diyebilmek ve çok değerli başlangıç yapmak doğrusu çok da cesurca. Tebrik ederim

  2. Osman ÇİFTCİ dedi ki:

    Dergiyi incelemeden çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Malumumuz ki yöremizde en hızlı kaybettiğimiz olgu yerel kültürümüz. Umarım başarılı olur ve uzun, bereketli bir ömür yaşar bu hizmet.
    Düşüncem, birçok diğer hizmet niyeti gibi siyasi, içtimai görüş derdine düşmeden devam edebilirse yaşayacaktır.
    Sayın yönetici arkaqdaşlarıma da bir not: Lütfen bu tip linkleri aktif halde ekleyelim daha kolay olur dergiye ulaşmak. İnterneti çok aktif kullanamayanlar için en azından.
    Emeği geçen herkesi ve siz duyuranları canı gönülden tebrik ederim.

  3. TSM sn HALIDE GÖKSOY dedi ki:

    Öncelikle beni gurubunuza ekleyip sizinle tanıstiran beyefendiye çok teşekkür ederim .linki açtım ve karşıma çok güzel bir edebiyat kültür sanat dergisi çıktı ve okudum şahsıma ve Kastamonu yoremize ait bir dergimizin olması beni onurlandırdı.Çünkü yıllardır bir sanatçı olarak bir çok yöre kültür dernek edebiyat ortamlarda sahne aldım ve kültür adına dergilerine ulaştım hep bir yanım eksik kaldı neden bizim evliyalar kültür şehrinin dergisi yok diye, şükür sizler bunu başardınız emeğinize sağlık.Genel yayın yönetmeni ADEM SALCIOĞLU by. yayın koordinatörü HAMDI NALBANT ve ORHAN ŞAİK GOKYAY by.cok teşekkür eder tebriklerimi sunarım Allah utandırmasın.ayrica GIYGAŞUK İsmi çok yakışmış güzel ve muzip hayırlı, okuru bol olsun saygılarımla.