enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kritik karar masada.. Zincir marketler pazar günleri kapalı olabilir!

Pazar günleri zincir marketlerin kapatılması konusu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Meslek Komitesi tarafından düzenlenen bir çalıştayda gündeme alındı.

Kritik karar masada.. Zincir marketler pazar günleri kapalı olabilir!
22 Kasım 2023 09:25
A+
A-

İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantı, pazar günleri zincir marketlerin kapatılması önerisiyle öne çıktı.

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan habere göre, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) en büyük ikinci meslek komitesi olan Perakende Meslek Komitesi, sektörün sorunlarını değerlendirdiği bir çalıştay düzenledi. Toplantaya katılan tüm firmalar, marketlerin pazar günleri kapanması konusundaki görüşlerini paylaştı. İstanbul İl Tarım Müdürü ve İl Ticaret Müdürleri, sektördeki tüm aktörlerin bu konuda ortak bir görüşte birleşmesi durumunda devlet kurumlarının böyle bir kararı destekleyebileceğini ifade etti.

PAZAR KAPATMA TARTIŞMASI

İstanbul Ticaret Odası’na üye yaklaşık 25 bin marketin bulunduğu Perakende Meslek Komitesi, sektörün uzun süredir üzerinde durduğu ‘pazar günleri tüm marketlerin kapatılması’ konusunu ele aldı. Komite, gerçekleştirilen çalıştayda, marketlerin pazar günleri kapanmasının artık bir zorunluluk olduğuna vurgu yaptı. “Zincir marketlerin pazar günleri kapanması, sosyal denge ve bireysel özgürlükler açısından önemli” denilirken, bu durumun küçük esnafın ayakta kalabilmesi için gerekliliği vurgulandı. Türkiye genelinde 150 bine yakın bakkal esnafının bulunduğu belirtilirken, son 10 yılda kapanan bakkal sayısının 100 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.