enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sony’e milyar dolarlık Playstation davası!

Londra’da, Sony PlayStation’ın endüstri içindeki baskın konumunu suistimal ettiği ve müşterilere haksız fiyatlar sunduğu iddialarıyla ilgili olarak dev şirkete karşı bir dava açıldı.

Sony’e milyar dolarlık Playstation davası!
22 Kasım 2023 09:20
A+
A-

İngiltere’de, Sony’nin 2022 yılında PlayStation Store üzerinden dijital oyunlar veya ek içerikler satın alan yaklaşık dokuz milyon kişi adına açılan dava, teknoloji devi Sony Interactive Entertainment’a (SIE) karşı önemli bir hukuki girişim olarak ortaya çıktı.

Sony’nin tüketici savunucusu Alex Neill, şirkete karşı adım atmaya kararlı. Neill, PlayStation Store üzerinden dijital oyunların ve ek içeriklerin yalnızca geliştiricilere ve yayıncılara yüzde 30 komisyon talep eden bir platformda satılmasının, şirketin hakim konumunu kötüye kullanma suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Bu durumun sonucunda, müşterilerin oyunlar ve ek içerikler için ödemeleri gereken fiyatın ötesinde ücretler ödediği iddia ediliyor.

Sony’nin avukatları ise davanın tamamen hatalı olduğunu savunarak düşürülmesi gerektiğini ileri sürdü.

Rekabet Temyiz Mahkemesi, Neill’in dava sürecinin devam edebileceğine karar verdi, ancak davanın 2022’de başlatılmasından sonra PlayStation Store’dan alışveriş yapan kişilerin önerilen davacı sınıfından çıkarılması gerektiğini belirtti.

Neill, Salı günü alınan kararın tüketicilerin haklarını koruma adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak geriye dönük olarak tüketicilerin ödedikleri bedelleri geri alabilmeleri için ilk adımın atıldığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.