enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Köylüler Yardım eli bekliyor (Köylerde Elektrik, Su, Yol ve Telefonlar kesik!)

Kastamonu’ya bağlı 120 civarında köye ulaşımın kapalı olduğu ve bu köylerde elektrik ve suyunda olmadığı ve telefonlarında çekmediği tahmin ediliyor.

Köylüler Yardım eli bekliyor (Köylerde Elektrik, Su, Yol ve Telefonlar kesik!)
26 Aralık 2021 14:12 | Son Güncellenme: 26 Aralık 2021 14:25
A+
A-

Kastamonu ve ilçe köylerinde büyük sıkıntılar var. Bir çok köyde Elektrikler ve su yok ve yollarda kapalı durumda
.
Kastamonu’ya bağlı bazı köyler ve ilçelere bağlı köylerde 10 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 10 gündür köylerinden mahsur kalan köylüler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Yollar tamamen kapalı, elektrikler yok, telefonlar çekmiyor, sular dondu vb.sıkıntılardan bunalan köylüler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Köylüler bunların yanısıra hiç bir yetkilinin veya kurumun dertleriyle ilgilenmediklerini belirterek ilgi beklediklerini söylediler.

Kastamonu’ya bağlı 120 civarında köye ulaşımın kapalı olduğu ve bu köylerde elektrik ve suyunda olmadığı ve telefonlarında çekmediği tahmin ediliyor.

Kastamonu Cide ilçesinin bazı köylerinde bir haftadır elektrik su ve telefon yok.

Köylüler perişan halde geçen yıl iki haftayı aşkın süre vatandaşın tüm kışlıkları ziyan olarak yaşadıkları mağduriyet için görülen o ki bu yılda gelen ilk kar yağışı itibari ile yine aynı mağduriyet yaşanıyor.
.
Akşam saatlerinde Cide ilçesine bağlı Gökçeler Köyü Muhtarı Turgut Gücük’ün bildirdiğine göre; ne enerji nede enerjiye bağlı su ile beslenen köy ve mahallenin mağduriyetleri devam ediyormuş.
.
İlgili yönetimleri sürekli aradığı ancak ulaşamadığını hatta meşgule atıldığını aktaran Gücük köylücek perişan olduklarını aktardı.

Özellikle hasta, hamile vb. durumlardan dolayı büyük sıkıntılar çekildiğini belirten köylüler devletten yardım eli beklediklerini ısrarla belirttiler.

Pınarbaşı Urva köyü, Şenpazar ilçesine bağlı bir çok köy ve özellikle Aybasan köyü, Çatalzeytin bağlı köyler,
Bozkurt, Taşköprü, Tosya ve İnebolu’ya bağlı bazı köylere ulaşım kapalı ve köylüler bir an önce yolların açılıp elektriğin verilmesini istiyorlar.

Mağdur olan köyler ve köylüler yetkililere ulaşamadıklarından ve telefonlarına bakılmadıpında şikayetçiler. Kastamonu Valilik, ilçe kaymakamlıkları ve il özel idareden sorunlarının çözümünü bekliyorlar

Kastamonu Valisi Avni Çakır yaptığı açıklamada; Kastamonu’da üç gündür etkili olan kar yağışı sonrasında yaşanan olumsuzlukların bilançosunu açıklayan Kastamonu Valisi Avni Çakır, 143 köyün elektriklerinin kesik olduğunu, 50 köyde haberleşme sorununun yaşandığını ve 355 köyünde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.