enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Deri vücuttaki en büyük organdır. Koltuk altı bölgesindeki insan derisi benzersizdir.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?
16 Eylül 2022 11:21
A+
A-

Koku ve terden kaçınmayı sevdiğimiz için koltuk altındaki deriye farklı davranılır. Kişisel hijyeni korumak için epilasyon için bir dürtü de vardır. Bu tüy alma tedavileri, yaralanma nedeniyle cilt tahrişi ve kızarma (genellikle yamalar halinde) riskine sahiptir. Cildin yaralanması, artan melanin (renkten sorumlu bir cilt pigmenti) üretimi nedeniyle cildin koyulaşmasına neden olabilir. Koltuk altı cildinin koyulaşmasını tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. 1,2 Koltuk altlarınızla benzer sorunlar yaşıyorsanız, işinize yarayacak bazı yararlı ev ilaçları için okumaya devam edin.

Karanlık Koltuk Altlarına Ne Sebep Olur?

  • Koyu renkli koltuk altları tıbbi bir durum değildir ve traş olma, ölü hücrelerin birikmesi, aşırı terleme, uygun olmayan havalandırma, belirli ilaçların veya deodorantların kullanımı vb. nedenlerden kaynaklanabilir.

Karanlık Koltukaltı Belirtileri

  • Koltuk altlarında koyu cilt bölgelerinin gelişimi.
  • Koltuk altlarındaki koyu renkli cilt lekeleri,

Tıraş olmak, koltuk altlarında aşağıdaki semptomlarla yol açabilir:

  • Kızarıklık
  • Ağrı
  • Kuruluk

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Nemlendir
Karanlık koltuk altlarını önlemek veya tedavi etmek için yapabileceğiniz en önemli şey, bölgeyi günde en az iki kez nemlendirmektir. Doğal nemlendiriciler kullanmayı tercih edin.
Tıraş işlemini atlayın ve ağda yapmaya başlayın
Tıraş nedeniyle cilt altında kalınlaşan kıllar koltuk altlarının koyulaşmasına neden olabilir. Ağda, tüyleri kökünden aldığından, bölgeyi daha hafif ve cildi daha yumuşak bırakabilir.
Deodorantları atlayın
Deodorantların güçlü terlemeyi önleyici kimyasalları, genellikle inflamatuar bir yanıtla koltuk altlarını koyulaştırır. Çok az insan aslında vücut kokusuyla ilgili bir sorun yaşar ve çoğu, yaygın olarak reklamı yapılan deodorantlara ihtiyaç duymaz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.