enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kışın Evinizi Sıcak Tutmanın 4 Ekonomik Yolu

Kış mevsimi yaklaşırken, kalorifer ve klimalar evlerimizi yeniden ısıtmaya başlıyor.

Kışın Evinizi Sıcak Tutmanın 4 Ekonomik Yolu
9 Ekim 2022 13:01
A+
A-

Isıtma sistemleri, her birinin yararları ve zararları olan çeşitli çeşitlerde gelir. Burada, bu kış alanınızı rahat tutmanın bazı uygun maliyetli yollarını keşfedeceğiz.

İşte bu Kış Evinizi ısıtmanın en uygun fiyatlı 4 yolu;

Yalıtımınızı İyileştirin

Duvar yalıtımınızı iyileştirmek, ısının evinizden kaçmasını önlemenin en iyi yollarından biridir. Ancak, bir apartman dairesinde yaşıyorsanız veya evinizi kiralıyorsanız, duvarlarınızı yeniden yalıtmak tamamen sizin kontrolünüz dahilinde olmayabilir.

Yerinizi Bir Halı İle Kaplayın

Tavandan ısının olduğu gibi, ısının yaklaşık %10’u yerden de olabilir. Kapalı olmayan parke zeminleriniz yakın çevredeki küçük alanlardan, sıcaklık hızla kaçabilir.

En ideal çözüm, zemini daha iyi bir yalıtım yaptırmaktır. Ancak kilimler, zeminlerini yalıtmasına yardımcı oluyor. En odanızda zemin sermek için kalın bir pamuk alan kilim planı. Bir halı, döşeme tahtalarınızdan ısı korumanın yanı sıra, üzerinde üzerinizin üzerinde daha fazla sıcaklıkta tutacaksınız.

Perdelerinizi kullanın

Güneşten gelen ısı ücretsizdir, bu yüzden en iyi şekilde yararlanın. Bu serbest ısıdan yararlanmak için gün içinde perdelerinizi açın ve gün ışığının içeri girmesine izin verin. Hava karardığında, başka bir yalıtım katmanı görevi gören perdelerinizi kapatın ve odalarınızdaki sıcaklığı koruyun.

Ayrıca , sıcak havanın içeride kalabilmesi ve soğuk havanın dışarıda kalması için herhangi bir sızıntı veya boşluk olmadığından emin olmalısınız bu aynı zamanda yoğuşmayı azaltmaya da yardımcı olur.

Kalorifer ve klimanızın düzenli bakımını ihmal etmeyin

Kalorifer ve klima filtreleri özellikle kış aylarında çok çalışarak filtreyi zamanla tıkayan toz, polen ve diğer alerjenleri toplayarak verimliliği düşürür. Temiz filtreler, enerji kullanımını azaltacak ve kış aylarında iç hava kirliliğini önleyecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.