enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kilo Vermek İsteyenler Dikkat: Sizi Geride Tutan 3 Kilo Verme Hatası

Kilo kaybı karmaşıktır ve yanlış yönlendirilmek kolaydır.

Kilo Vermek İsteyenler Dikkat: Sizi Geride Tutan 3 Kilo Verme Hatası
27 Ağustos 2022 09:31
A+
A-

Sosyal medya fenomenlerinin inandırdıklarının aksine, kilo veren insanların büyük çoğunluğu kilolarını bir yıldan fazla sürdüremez.  Kilonuz sağlığınızı belirlemez , bu nedenle kilo vermeyi sinir bozucu ve sonuçsuz bir başarı olarak görüyorsanız, ondan vazgeçmek ve bunun yerine sağlığınızın diğer yönlerine odaklanmak için iznimiz var . Ancak bir hedef olarak kilo vermeye kararlıysanız, başarı şansınızı artırmaya yardımcı olmak için kaçınabileceğiniz bazı tuzaklar vardır.

İşte kilo verirken dikkat edilmesi gerekenler:

Kısa vadeli bir tutum

Kilo vermeye yönelik uzun vadeli bir yaklaşım olmadan, iki hafta içinde 10 veya daha fazla kilo verebilir ve ardından bu rejimin sizin için işe yaramadığını keşfettiğinizde bir toparlanma yaşayabilirsiniz. Bu, insanlar keto veya paleo gibi katı diyetlere veya hızlı kilo vermeyi vaat eden moda diyetlere başladığında çok yaygındır. Gerçekte, çoğu insan için, tüm besin gruplarını ve hatta bazı ikramları içeren dengeli bir diyet , uzun vadede en iyi sonucu verir.

Başarılı, sürdürülebilir kilo kaybının bir parçası – yani kilo vermek ve onu kalıcı olarak uzak tutmak – geçici diyetlerin, aşırı egzersizin ve “detoksların” genellikle işe yaramadığını anlamaktır. Sadece iradeniz devam ettiği sürece dayanırlar ve bahse girerim iki haftadan birkaç aya kadar değildir.

Sağlıklı yaşam endüstrisinin inandığınızın aksine, kilo kaybı söz konusu olduğunda hızlı çözümler, mucize tedaviler veya sihirli haplar yoktur: Kilo vermek, uzun vadeli sağlıklı alışkanlıkları destekleyen bir plana bağlılık gerektirir.

Ya hep ya hiç zihniyeti

Kısa vadeli bir tavırla mücadele eden birçok insan, ya hep ya hiç zihniyetiyle de mücadele eder. Ben de bu zihniyetle sağlık ve zindelik yolculuğuma başladım. İşlenmiş gıdaların hepsini (tam anlamıyla!) kestim : ekmek yok, makarna yok, süt yok, peynir yok , kesinlikle tek tek paketlenmiş atıştırmalıklar yok. Temelde tavuk, sebze ve meyvelerde vardım.

Sonra, tabii ki, arada bir yediğim abur cuburlar için kendimi kötü hissederdim ve ertesi gün aşırı kısıtlayıcı rejimime geri dönerdim. Bu, içinde bulunmak için yıkıcı bir döngü, ancak kişisel eğitim danışanlarında her zaman gördüğüm bir şey. Ya hep ya hiç zihniyeti sizi sürekli bir kaybet-kazan-kaybet döngüsünde tutabilir.

Bu ya hep ya hiç kavramı fitness için de geçerlidir: En kısa sürede şekil almak için en etkili egzersizler yaptıysanız, ancak kendinizi daha zinde veya daha güçlü hissetmiyorsanız, çok fazla yapıyor olabilirsiniz. Zayıflamak – sezgisel olarak – kondisyonunuzu geliştirmenin cevabı olabilir.

Uyku, stres ve iş

Kronik olarak stresliyseniz , uykusuzsanız veya çok çalışıyorsanız kilo vermek çok daha zor olacaktır . Bu senaryo size tanıdık gelebilir:

Motive ve günü yakalamaya hazır uyanırsınız . Çalışma sonrası bir ara koşu için planlarınız var ve sağlıklı, hazır akşam yemeğiniz sizi buzdolabında bekliyor.
Güne birkaç saat kala, uykusuzluğunuz sizi yakalar. Öğleden sonra kahvesine uzanıyorsun .
İş bittiğinde, o koşuya gitmek için çok yorgunsun. Onu atlamaya karar veriyorsun.

Gerçek şu ki, beslenme ve egzersiz, sağlıklı bir yaşamın kilo kaybına yol açabilecek iki bileşenidir. Önemli olmakla birlikte, beslenme ve egzersize çok fazla odaklanmak, aynı derecede önemli olan diğer faktörleri gözden kaçırmanıza neden olabilir: uyku ve stres yönetimi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.