enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğal Şekilde Anksiyete Gidermenin 4 Yolu

Anksiyete doğal bir insani duygudur, ancak günlük yaşama müdahale edecek kadar şiddetli hale geldiğinde, zayıflatıcı olabilir.

Doğal Şekilde Anksiyete Gidermenin 4 Yolu
27 Ağustos 2022 09:20
A+
A-

İlaçlar ve terapi, anksiyete için en yaygın tedavilerden ikisidir ve oldukça etkilidirler. Ancak semptomlarınızı giderebilecek egzersiz, meditasyon ve nefes egzersizleri gibi doğal kaygı ilaçları da vardır.

Kaygı nedir?

Kaygı – küçük dozlarda – insan yaşamının normal bir parçasıdır. Ancak çok sık, yoğun veya gerçeklikten kopuk hale geldiğinde ciddi bir sorun haline gelebilir. Sağlıklı kaygı seviyeleri, potansiyel tehditler hakkında bizi uyarmaya ve tepki hızlarımızı artırmaya yardımcı olabilir. Ancak bir kaygı bozukluğu ile insanlar, başka türlü sıradan meseleler hakkında ezici bir endişe veya korku hissedebilirler . Bu durumlarda, beyin normal şekilde çalışamaz hale gelebilir. Daha yaygın  olan anksiyete bozukluklarının  bazıları aşağıda listelenmiştir.

Yaygın anksiyete bozukluğu : Bu, anksiyete bozukluğunun en yaygın türüdür. Anksiyete başlangıcı, tek bir türle açık bir bağlantı olmaksızın birçok farklı durum veya olay etrafında meydana gelebildiğinde, genellikle genel kaygı olarak sınıflandırılır.

Obsesif-kompulsif bozukluk : OKB, obsesyon ve kompulsiyonun bir kombinasyonunu içerir. Kompulsiyonlar genellikle obsesif düşünce ve duyguların izinsiz girişini önlemek veya azaltmak için ritüeller veya yöntemlerdir.

Panik atak : Panik, kaygıya benzer, ancak çarpıcı biçimde artar. Panik atak, kalp krizi ya da yaşamı tehdit eden başka bir olay gibi hissedilebilir ve ezici bir korku ya da dehşet duygusuyla başlar.
Travma sonrası stres bozukluğu :Belirli bir travmatik olaya veya olaylar dizisine verilen bir yanıttır. Bu olayların etkisi o kadar aşırıdır ki zihin ve beden bunu tekrar tekrar hissedebilir.
Sosyal anksiyete bozukluğu : Birçok insan sosyal durumlara girerken veya sosyal durumlar hakkında düşünürken biraz endişe duyar. Bununla birlikte, bu duygular zayıflatıcı ve tekrarlıyorsa,  sosyal anksiyete bozukluğu olabilir.

Anksiyete İçin 4 Doğal Yardımcı Çözüm

Kafein alımını sınırlayın

Kafein bir uyarıcıdır ve birçok yönden kaygı bir aşırı uyarılma halidir.

Kafein alımı bireylerde kaygıyı etkileyebilir , ancak bu ilişki bazen karmaşık olabilir. Bazı araştırmalar, yüksek düzeyde kafein tüketiminin kadınlarda değil, erkeklerde artan kaygı ile bağlantılı olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, diğer örnekler, düşük seviyelerde kafein alımının, kaygı deneyimlerini azaltmakla bağlantılı olabileceğini göstermiştir.

Kafeinin vücudunuzu nasıl etkilediği insanlar arasında önemli ölçüde değişebilir. Kafein tükettikten sonraki ilk veya iki saat içinde artan kaygı fark ettiğinizi varsayalım. Bu durumda, bir dahaki sefere daha az tüketmeyi deneyebilir ve kaygıyı azaltıp azaltmadığını görebilirsiniz.

Bitkisel çay veya takviyeleri deneyin

Yüksek kaygı seviyeleri yaşıyorsanız, sıcak bir fincan bitki çayı birden fazla şekilde yardımcı olabilir. Hareketsiz oturma ve çay içme ritüelinin yanı sıra ılık sıvı tüketimi de vücudu sakinleştirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olabilir. Buna ek olarak, araştırma bazı çaylar içmek ve kaygıyı azaltmak arasında bazı olumlu bağlantılar gösterdi ve bu kaygıyı evde tedavi etmek daha da iyi görünmeye başladı.

Derin nefes alıştırması yapın

Birçok terapist ve psikolog  , kaygıyı azaltmak ve sakinleşmek için nefes alma teknikleri önerir. Derin (diyafragmatik) nefes almanın bir yararı  , vücuttaki stres hormonu olan kortizol varlığının azalmasıdır .

Önemli umut vaat eden bir derin nefes alma tekniği,  kutu nefes alma olarak bilinir . Bu tekniğin özü, tam nefes almayı ve nefesin her aşamasında dörde kadar saymayı içerir. Basit versiyon şuna benzer: dört kişilik nefes alın, dört kişilik nefes alın, dört kişilik nefes verin, dört kişilik tutun ve işlemi tekrarlayın.

Günlük egzersiz

Düzenli egzersiz , en çok önerilen anksiyete ev ilaçlarından biridir. Mayo Clinic ,egzersizin endorfin salgılayarak, zihninizi meşgul ederek, güveni artırarak ve sosyal etkileşimleri teşvik ederek yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Teknik olarak her gün egzersiz yapmanız gerekmese de, haftada beş gün egzersiz yapmanız önerilir. Daha az egzersiz yapmanın kaygı için hala faydaları olabilir, ancak daha az belirgin olması muhtemeldir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.