enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kavurucu Sıcaklar Eyyam-ı Bahur Gidiyor Yağışlar Geliyor

Türkiye’yi kavuran ve adeta bunaltan Eyyam-ı Bahur sıcakları sona nihayet sona eriyor, yağmur ve yağış geliyor.

Kavurucu Sıcaklar Eyyam-ı Bahur Gidiyor Yağışlar Geliyor
7 Ağustos 2023 00:03 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2023 22:47
A+
A-

Ülkemizde Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisiyle termometreler 45 dereceleri kadar yükselen illerimiz oldu. Kastamonu ve ilçelerinde de dönem dönem hissedilen kavurucu sıcaklar nihayet yerini yağışlı ve serin havalara bırakıyor.

İstanbul’da perşembe günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre kavurucu sıcaklıklar 8-10 derece birden düşerek nihayet mevsim normallerine dönmüş olacak. Önümüzdeki hafta sonu ise Güney Ege ve İç Anadolu’da sıcakların tekrar artması bekleniyor.

Türkiye’de, Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisiyle termometreler 42-45 dereceleri gösterirken, sıcaklardan bunalan vatandaşlar da serinlemek için sahillere ve parklara akın ettiler. Kavurucu Çöl sıcaklarıyla uğraşan vatandaşlarımızı biraz olsun serinletecek haber ise bugün meteoroloji kaynaklarından geldi.

MARMARA’YA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul’da perşembe günü gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul’da hava sıcaklığının da 28- 29 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZDE YAĞIŞLI

“Salı akşamı çarşamba Perşembe Marmara bölgesi, Batı Karadeniz, Ege ve göller bölgesinde yağmur bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren iç bölgelerdeki aşırı sıcaklar da nırmal seviyelere iniyor.

Önümüzdeki hafta sonuna doğru; Güney Ege ve İç Anadolu’da sıcakların tekrar artması beklensede normal seviyelerde olması bekleniyor”

KASTAMONU’YA ÇARŞAMBA’DAN İTİBAREN YAĞIŞ GELİYOR

Kastamonu Haber ekibimizin aldığı bilgilere göre; Kavurucu sıcaklar Kastamonu ve ilçelerinde de hissedildi. Meteorolijiden alınan tahminlere göre Çarşamba gününden itibaren yağışlu ve serin havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları hissedilir derecelerde düşmesi bekleniyor.

İşte Kastamonu’nun 5 günlük hava tahmin raporu

Kaynak: Meteoroloji
Fotoğraflar: Meteoroloji

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.