enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kavunun Sağlığa Faydaları?

Kavun lezzetli bir yaz meyvesidir. Peki sağlığa faydaları nelerdir?

Kavunun Sağlığa Faydaları?
10 Eylül 2022 09:33
A+
A-

Kavun, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sağlıklı besinlerle dolu lezzetli bir yaz meyvesidir. Diğer meyveler gibi, kavun da yüksek su içeriğine sahiptir (yaklaşık %90), ancak bu kesinlikle düşük bir besin değerine eşit değildir.

Kavunlar A vitamini ile  C vitaminini açısından zengin bir meyve olmakla birlikte, oldukça iyi bir mineral potasyum kaynağıdır. Kalorisi de düşük ama lezzet dolu bir meyvedir.

kavun, kalori başına besin maddeleri söz konusu olduğunda harika bir seçimdir.

Bir fincan kavun (yüksek su içeriği nedeniyle) sadece yaklaşık 55 kalori içerir, ancak günlük A vitamini ihtiyacınızın %100’ünden fazlasını, günlük C vitamini ihtiyacınızın %50’sinden fazlasını, 1.5 gram lifi sağlar ve iyi bir potasyum kaynağıdır.

100 gram kavun  için beslenme gerçekleri;

Kalori: 38
Su: 90,2 gr
Protein: 0,8 gr
Toplam yağ: 0.18 gr
Toplam diyet lifi: 0,8 gr
Toplam şeker: 7.88 gr
Kalsiyum: 9 mg
A vitamini: 0,232 mg
Potasyum: 157 mg
Sodyum: 30 mg

Kavunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kavun kalorisi düşüktür, sodyum ve harika bir potasyum kaynağıdır. C vitamini ve A vitamini.

A ve C vitaminlerinin her ikisi de vücudunuzu sağlıklı tutmak için çalışan antioksidanlardır. Dedi .(yeni sekmede açılır)serbest radikallere saldırarak hücre ve doku hasarını önlemek ve yavaşlatmak(yeni sekmede açılır)eşleşmemiş elektrona sahip moleküllerdir. Vücutta çok fazla serbest radikal, sorunlara yol açan oksidatif strese neden olur, ancak antioksidanlar, serbest radikallerin sağlık dengesini korumak ve oksidatif stresi önlemeye yardımcı olmak için çalışır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.