enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonulu Genç Şefler Yöresel Lezzetlerle Yarıştı

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” etkinliği, genç yetenekleri Türk mutfağıyla buluşturdu. Türk Mutfağı Haftası kapsamında yapılan yarışmada, 8 okuldan 32 öğrenci kıyasıya yarıştı.

Kastamonulu Genç Şefler Yöresel Lezzetlerle Yarıştı
27 Mayıs 2025 13:11
A+
A-

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının finali ve ödül töreni büyük bir coşkuyla tamamlandı. Etkinliğin temel amacı; Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve sürdürülebilir yapısını tanıtmak, gençleri bu kültürle tanıştırmak ve gastronomiye ilgiyi artırmak oldu.

Törene Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürü Vedat Terlemez, öğretmenler ve yarışmacı öğrenciler katıldı.

Gelenekten Geleceğe Bir Köprü

Törende konuşan Prof. Dr. Burhan Sevim, Türk mutfağının tarihî zenginliğine vurgu yaparak, “Bu yarışma sayesinde gençlerimizi geleneksel mutfağımızla buluşturduk. Üniversite olarak bu kültürel mirası yaşatmaya katkı sunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise yarışmanın sadece bir rekabet ortamı olmadığını, aynı zamanda kültürel farkındalık ve mesleki motivasyon açısından çok değerli olduğunu belirtti. Gümüş, “Bu yarışma, öğrencilerimizin mutfak sanatları alanındaki yeteneklerini sergilemelerine olanak sağladı. Geleneksel lezzetlerimizi yaşatma bilinci kazandılar” şeklinde konuştu.

Üç Kategoride Nefes Kesen Rekabet

Yarışma; çorba, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç ana kategoride düzenlendi. 8 okuldan 32 öğrencinin katıldığı yarışmada geleneksel tarifler modern dokunuşlarla sunuldu.

Çorba kategorisinde birincilik, Göce Çorbası ile 15 Temmuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin oldu. Ana yemek kategorisinde Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Patates Paça yemeğiyle birinciliğe uzandı. Tatlı kategorisinde ise 10 Aralık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Armut Tatlısı ile jüriyi etkileyerek ilk sırayı aldı.

Kastamonu’nun Gençleri Geleceğin Şefleri Olmaya Aday

Kastamonu Haber ekibimizin edindiği bilgilere göre, yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Katılımcıların özverisi, mutfağa olan tutkusu ve geleneksel tarifleri yaşatma çabası, jüri üyeleri tarafından takdirle karşılandı.

Gastronomi alanında kariyer hedefleyen gençler için ilham kaynağı olan bu yarışmanın, önümüzdeki yıllarda daha da geniş katılımlı bir şekilde gelenekselleşmesi bekleniyor.

Çorba Kategorisinde Dereceye Giren Okullarımız 

1. 15 Temmuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi – Göce Çorbası

2.  Araç Çok Programlı Anadolu Lisesi – Tutmaç Çorbası

3. Orhan Şaik Gökyay Güzel Sanatlar Lisesi – Kara Çorba

Ana Yemek Kategorisinde Dereceye Giren Okullarımız

1. Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi – Patates Paça

2. Pervaneoğlu Ali Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi – Kayseri Yağlaması

3. 10 Aralık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi – Hünkâr Beğendi

Tatlı Kategorisinde Dereceye Giren Okullarımız

1. 10 Aralık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi – Armut Tatlısı

2. Mustafa Kaya Anadolu Lisesi – Kalburabastı

3. Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi – Hayrabolu Tatlısı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.