enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’dan Avrupa ve Dünya Zirvesine çıkan Kastamonu Entegre

Kökleri 1937’ye uzanan Hayat Holding, dünyada 17.000’e yakın çalışanı ile ağaç bazlı panel sektöründe Kastamonu Entegre, hızlı tüketim sektöründe Hayat Kimya, liman işletmeciliği sektöründe Limaş başta olmak üzere inşaat ve ambalaj gibi farklı sektörlerde 41 şirketiyle global faaliyetlerine devam ediyor. Hayat Holding çatısı altında 13 ülkede 36 üretim tesisinde ileri teknolojilerle üretilen 46 Türk markası dünya çapında milyonlarca tüketiciyle buluşuyor.
Hayat Holding’in iki lokomotif şirketinden biri olan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, ağaç bazlı panel endüstrisinde üretim yapmak üzere 1969 yılında kurulmuş olup şu an sektöründe Türkiye’de 1’inci, Avrupa’da 4’üncü, dünyada ise 6’ncı sırada yer alan global bir güç haline gelmiştir.

Kastamonu’dan Avrupa ve Dünya Zirvesine çıkan Kastamonu Entegre
25 Aralık 2021 14:31
A+
A-

Kastamonu’lu Ünlü Markalar

Kastamonu Entegre, mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu ham ve melamin kaplı MDF ve yonga levha, laminat parke, yangına dayanıklı MDF ve yonga levha, neme dayanıklı MDF ve yonga levha, boyalı panel, petek dolgulu dekoratif panel, parlak panel, tezgah, kapı paneli ürünleri üretmektedir. 1.3 milyar dolar konsolide cirosuyla, sektöründe Türkiye’de 1’inci, Avrupa’da 4’üncü, dünyada ise 6’ncı sırada yer alan global bir güçtür. Bugün, yaklaşık 6300 çalışanı ile imalattaki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, Orta Amerika’dan Hindistan’a 100’den fazla ülkeye yaptığı ihracatla sektör birincisi, İSO ilk 500 Sanayi Kuruluşu arasında 46. sıradadır.

Yurt içinde Kastamonu ve Gebze’de MDF ve yonga levha,  Balıkesir, Samsun ve Tarsus’ta yonga levha, Adana’da MDF; yurt dışında ise Romanya’da kapı paneli ve yonga levha, Bosna Hersek’te kraft ambalaj kâğıdı,  İtalya ve Bulgaristan’da yonga levha, Rusya’da MDF olmak üzere toplamda toplamda 6 ülkede üretim tesisi vardır. ABD’de ise odun yongasının tedarik ve lojistik operasyonunun yönetildiği bir şirketi vardır.

 

Ülkemizin en önemli misyonu Türkiye’den global marka ve şirketler çıkarmaktır. Kastamonu Entegre de bu misyonla önce Türkiye’de sektöründe en büyük, ardından bölgesinde lider ve nihai olarak da global şirket olma yolunda 50 yıldır emin adımlarla yürümektedir.

 

Kastamonu Entegre, bütüncül sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde geliştirdiği üretim prosesleri ve ürünlerin yanı sıra çevrenin korunmasına yönelik projeleri de hayata geçirmektedir.  Çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, yatırım ve büyüme politikaları açısından ön koşul olarak görmektedir. Kastamonu Entegre, ‘çevre’ konusuna yalnızca ürün açısından değil, hammadde tedarikinden üretimdeki tüm süreçlere bütüncül bir açıdan yaklaşarak, tüm üretim tesislerinde gaz salınımından, enerji, katı ve sıvı atık yönetimine kadar çevre ve doğaya uygun, bu konularda kabul edilmiş standartlar dâhilinde üretim gerçekleştirir.

Üretimde kullanılan hammaddeyi sürdürülebilir kaynaklardan temin eden Kastamonu Entegre, FSC® Orman Yönetim Konseyi sertifikalı hammadde kullanır. Bu hammaddeyi üretimde kullandığı yüksek teknoloji ile birleştirerek, ısıya, ışığa, neme, çizilmeye dayanıklı, insan sağlığına, çevreye ve doğaya zararsız, düşük formaldehit emisyonlu, kullanışlı ürünler haline getirir. “Endüstriyel orman plantasyonlarının tesisi ve geliştirilmesi projesi” çerçevesinde faaliyet gösteren ENAT’ın en büyük ortaklarından biridir. ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) Belgesi ve Turquality Belgesi’ne sahiptir. TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır.

Temel hedefi uzun yıllardır yakaladığı çift haneli büyümeyi devam ettirmek olan Kastamonu Entegre, önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en büyük 5 üreticisi arasında yer alma vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Kaynak : https://www.kastamonuentegre.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.