enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Mhp ve Ak Parti Savaşı: Mhp’li Yüksel Aydın Ak Partili Tahsin Babaş’ın Rüşvet Aldığını İddia Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, seçime bir hafta kala belgelerle Ak Parti başkan adayı Tahsin Babaş hakkında inanılmaz açıklamalarda bulundu.

Kastamonu’da Mhp ve Ak Parti Savaşı: Mhp’li Yüksel Aydın Ak Partili Tahsin Babaş’ın Rüşvet Aldığını İddia Etti
25 Mart 2024 23:15 | Son Güncellenme: 25 Mart 2024 23:16
A+
A-

Mhp Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, Tahn Babaş’ı daha önce savcılığa verdiği belgeleri kamuoyu ile paylaşarak önemli iddialarda bulundu.

KASTAMONU’DA CUMHUR İTTİFAKI BİR BİRİNE GİRDİ

Mhp adayı Yüksel Aydın, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın aldığı rüşvet ve ranta ait bilgileri basın toplantısıyla belgelerle açıkladı.

YÜKSEL AYDIN: DAVA SONUÇLANDAYDI TAHSİN BABAŞ ADAY OLAMAZDI

Bu konuların 5 yıldır mahkemede olduğunu ve soruşturmanın hala devam ettiğini dile getiren Yüksel Aydın, savcıları da bu davayı bir an önce sonuçlandırmaya çağırdı. “Eğer sonuçlansaydı bu adam aday olamazdı. Bu dosya o kadar aleni ki. Bu evraklar bize geldi biz de Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar ettik. Bu dosyaları ihbar niteliğinde bıraktık. Konuyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Tarafların ifadeleri alınıyor” dedi. Tarafların İfade tutanaklarının da kendisinde olduğunu belirten Aydın; eski milletvekili Av. Metin Çelik’in 31 Mart 2019’da Tahsin Babaş’ı savunmadığını, bugün ise savunarak kendisini suçladığını dile getirdi. Aydın, Çelik’e “ben kimseye iftira atmam, yarın vekaleti al, bu ifade tutanaklarını oku” diyerek seslendi.

“KASTAMONU BELEDİYE ÇALIŞANI HER ŞEYİ AÇIKLAMIŞ”

Dosyada adı geçen belediye çalışanının beyanlarının kendi ifadeleri olduğunu kaydeden Aydın; belediye çalışanı diyor ki; ‘ ben elden aldıklarımın büyüklerini Tahsin Babaş’a ufak olanları da oğluna verirdim’ diyor. Ferasetine, adaletine, vicdanına, ahlakına, izzetine, irfanına kurban olduğum Kastamonu ben sizlere güveniyorum. Ben sizlere teslim oldum. Ben gücümü ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli’den alıyorum. Onun ferasetinden, liderliğinden alıyorum. 31 Mart’ta Kastamonu Halkı bunlara gereken cevabı verecektir. Bu milletin hakkı sizlere zehir zıkkım olsun, Kastamonu Halkı da gözünü açsın ve gerçekleri görsün. Bu konuları da AK Parti seçmenleri değerlendirecektir. Biz onları seviyoruz. Geçen dönem Allah razı olsun onlar da bizi desteklediler. İnanıyorum ve iddia ediyorum ki bu süreçte de bize destek olacaklar. Kendi adaylarının hali ahvali belli” şeklinde konuştu.

Yüksel Aydın: 90’a 290 Ne Demek Açıkladı

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, basınla paylaştığı ve İnşaat Firması sahibi Faik Kantar’ın itirafçı olduğu belgede şu ifadeler yer alıyor;

“Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İnşaat şirketi Kantaroğulları Yapı İnşaat Taah. San.ve Tic.Ltd.Şti. ne 90 daireli bir projeyi, 280 daireye çıkartma taahhüdünde bulunarak, projenin yüzde 20’sinin kendisine nakit veya çek olarak ödenmesini talep etmiş, firmada bu teklifi kabul ederek bizzat Tahsin Babaş’a 420 bin TL nakit, M. Babaş’a 1.000.000.00 TL çek (Kastamonu spor adına kesilmiş), Tahsin Babaş’ın isteği ile 600.000.00 TL’lik bir çekle birlikte toplam 2.020.000.00 (İki milyon yirmi bin) TL ödene yapmıştır. Buna rağmen bir yıldan fazla bir zaman geçtiği halde Tahsin Babaş sözünü verdiği projeyi onaylamamış ve firma iflas noktasındadır.

Kastamonuspor paravan olarak kullanılmış, çekler banka yerine, belediye çalışanı E.U tarafından elden tahsil edilip Tahsin Babaş’a ulaştırılmıştır. Şehir plancısı Y.M, rüşvet ve rant sisteminde önemli rol oynamıştır. Bu şekilde rüşvet veren birçok firma var. Faik Kantaroğlu, Tahsin Babaş tarafından kendisine bir kötülük yapılabilir endişesi ile yazının aslını avukatına vermiştir.

Belgelerdeki ıslak imza Faik Kantaroğluna aittir aynı imza çeklerde de görülmektedir. Belgelerde daire içine alınmış alan Tahsin Babaş’ın kendi el yazısı ile yaptığı ve istediği paranın hesaplamasıdır.”

Seçime ramak kala yapılan bu iddialar bakalım Kastamonu’da nasıl karşılanacak ve seçimi nasıl etkileyecek?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.