enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Emeklileri yakından ilgilendiren gelişme: Seyyanen zam yapılacak mı?

31 Mart’taki yerel seçimlere doğru, emeklilere yönelik seyyanen zam tartışmaları gündeme geldi. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirtti ve “Cumhurbaşkanımızın bugün Ankara’daki yarın İstanbul’daki mitinglerini iyi dinleyelim” demiş ancak mitinglerden bir sonuç çıkmamıştı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den ise konuyla ilgili açıklama geldi.

Emeklileri yakından ilgilendiren gelişme: Seyyanen zam yapılacak mı?
25 Mart 2024 15:06
A+
A-

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 23 Mart Cumartesi günü yaptığı açıklamada, emeklilere yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirtti ve  “Cumhurbaşkanımızın bugün Ankara’daki yarın İstanbul’daki mitinglerini iyi dinleyelim” demiş ancak mitinglerde bu yönde bir açıklama gelmemişti.

Dün gece AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye seyyanen zam tartışmalarını sona erdiren bir açıklama yaptı.

Bir televizyon programında AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’e emekliye seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı sorulduğunda, Güler, “Şu anda Meclisimiz ara tatilde… Bizim biraz bu tür sözleri söylerken insanlarımızı da üzmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyeti sergilememiz lazım” dedi.

Bu konuyla ilgili şu anda herhangi bir çalışmamız yok” ifadelerini kullanan Güler şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın bundan sonraki dönemler için Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceği herhangi bir çalışma gelirse biz de haberdar olacağız. Dedikleri gibi 5-10 bin liralık çalışmamız yok. Maalesef ama bunu neye göre söylediler hangi rakamları neye göre kıstas alıyorlar hangi bütçe imkanlarına kıstas alıyorlar maalesef bu konuda benim bilgim yok.”

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.